Vizita lui Timmermans la București produce încă ecouri. Bichineț: „A făcut o treaba bună. L-am văzut cum se înfoia prin Casa Poporului”

Data actualizării: Data publicării:
bichinet

Vizita prim-vicepreședintelui Comisiei Europene Frans Timmermans la București încă stârnește reacții la București, chiar și la o săptămână după.

Cea mai clară reacție a fost poate cea a lui Liviu Dragnea, care a declarat ieri că susține în totalitate raportul lui Tudorel Toader. A fost practic prima declarație după mult timp în care liderul PSD și-a arătat sprijinul total pentru ministrul Justiției.

De ce a venit aceasta declarație abia acum? Digi 24 a discutat azi cu deputatul PMP Corneliu Bichineț și deputatul ALDE Marian Cucșa.

Întrebat cum ar interpreta vizita lui Timmermans la București și dacă ar trebui să schimbăm ceva în obiceiurile României, Bichineț a spus că „0biceiurile noastre nici nu sunt atât de neplăcute și unele sunt foarte sănătoase și ar putea fi urmate de alții. Eu dintre olandezi am reținut ca fiind unul foarte important, Eramsus din Rotterdam, care a plasat lumii elogiul nebuniei”.

„Vicepreședintele CE a făcut o treaba buna. A mai venit și el înspre România, l-am văzut cum se înfoia, cum mergea prin Casa Poporului român și am reținut o chestiune de bun simț, să continuăm să alergăm, dar nu aiurea, ci să alergăm altfel decât înapoi. E de reținut. Pașii făcuți de România privind Justiția nu sunt de neglijat. (...) Olanda are un interes la fel de mare ca și România ca prin porturile noastre să treacă cât mai multe vapoare, cât mai multe mărfuri”, a mai spus Bichineț.

„Și ALDE susține în totalitate raportul făcut de Tudorel Toader. A dat dovada de profesionalism”, a declarat și Cucșa. Întrebat dacă are dubii despre cât de bine informată este Comisia Europeană, acesta a răspuns afirmativ: „Sper să fie informată corect, nu dezinformată de Macovei, care nu face decât să denigreze țara”.

„O jumatate de adevar nu e un adevar. Nu am nimic cu Monica Macovei, este o ființă care probabil trebuie să existe, dar informațiile care merg către CE pot fi corijate și la o atentă privire asupra realităților românești, pentru că avem acest blestem, MCV-ul, cred ca am făcut progrese foarte mari. Dacă PSD nu făcea comisia Iordache, lucrurile mergeau foarte bine”, a adăugat Bichineț.

Întrebat dacă activitatea comisiei Iordache îngreunează procesul de scăpare de raportul MCV, Marian Cucșa a spus că: „Nu ne dă înapoi comisia Iordache. România a făcut pași importanți și MCV-ul trebuie ridicat pentru că România trebuie sa fie stat membru cu drepturi depline în UE, la fel cum e și Olanda, care nu are interes ca România să aibă drepturi depline cu Olanda”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri