ZECE ANI DE PROCESE. Hotelul Ambasador, restituit moştenitorilor arhitectului Arghir Culina

Data publicării:
hotel ambasador FB

Imobilul compus din teren în suprafaţă de 520 mp şi clădire cu subsol, parter şi 13 etaje, situat în Bulevardul Magheru înspre Garajul Ciclop, a fost scos de sub naţionalizare prin admiterea irevocabilă a acţiunii în revendicare şi redobândit în natură.

Clădirea a fost construită între anii 1937 şi 1939, fiind proiectată de către proprietar, şi a devenit cunoscută găzduind Hotelul Ambasador.

După 10 ani de judecată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat prin hotărâre irevocabilă de respingere a recursurilor formulate de Ambasador SA, AVAS şi Ministerul Finanţelor soluţia pronunţată încă din 2003 de Tribunalul Bucureşti şi confirmată de Curtea de Apel Bucureşti anul trecut, se arată într-un comunicat al societăţii de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP), care i-a reprezentat pe moştenitorii fostului proprietar.

"Drept consecinţă, SC Ambasador SA a fost obligată să lase reclamanţilor în deplină proprietate şi liniştită posesie imobilul menţionat, fiind constatată nevalabilitatea titlului prin care statul a dobândit proprietatea hotelului Ambasador", se spune în comunicat.

ZRP asigură servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business şi al consultanţei fiscale.

Hotelul va funcţiona cu 100 de camere

Hotelul Ambasador, care a pierdut jumătate din capacitatea de cazare, restituită după zece ani de procese moştenitorilor proprietarului naţionalizat, va continua să funcţioneze, dar cu 100 de camere, care vor fi renovate, a declarat, pentru Mediafax, George Ţurnă, administratorul hotelului.

„Corpul de clădire care a fost restituit fostului proprietar are 109 de camere, din totalul de 209 camere, câte are hotelul. Hotelul Ambasador va continua să funcţioneze cu 100 de camere”, a spus Ţurnă.

El a afirmat că partea de hotel care a rămas în propriatatea acţionarilor Ambasador a fost renovată şi că va fi deschisă în luna iunie.

În urma renovărilor, hotelul Ambasador ar putea fi clasificat la patru stele, faţă de trei stele în prezent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri