Sari la conținut

Zeci de arme albe au fost găsite într-un târg din sectorul 4

 

(Foto: Primăria sectorului 4)

„Duminică, 8 februarie a. c., Primarul Cristian Popescu-Piedone a coordonat o amplă acțiune de control în cadrul târgurilor care funcționează la sfârșit de săptămână pe raza Sectorului 4. Însoțit de polițiști locali, acesta a verificat dacă obiectele expuse spre vânzare întrunesc condițiile legale specifice. Astfel, în incinta celui mai mare târg organizat în Sectorul 4, au fost depistate 3 persoane care comercializau arme albe - pumnale, baionete, macete, box-uri”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

(Foto: Primăria sectorului 4)

Nu avem nimic împotriva organizării acestor târguri, în care, din cauza situației materiale precare, unii ajung să-și vândă sărăcia. Ei reprezintă cazuri sociale, nu un pericol public. În schimb, când vine vorba despre cei care pun, cu bună știință, în vânzare arme albe, atunci avem datoria de a ne sesiza și acționa în consecință. Nu de puține ori, asupra unor tineri teribiliști, participând la conflictele izbucnite în stradă, polițiștii locali ai Sectorului 4 au găsit astfel de arme. Încercăm să prevenim producerea unor incidente neplăcute, acționând pentru siguranța cetățenilor și protejarea integrității fizice a acestora”, a declarat Cristian Popescu -Piedone, primarul sectorului 4.

Armele albe au fost confiscate, iar persoanele care le comercializau au fost sancționate cu amenzi în valoare de 6.000 de lei.