Zegrean, despre Kovesi: Mă tem că se va ajunge la condamnare

Data actualizării: Data publicării:
augustin zegrean captura youtube

Augustin Zegrean a vorbit la Digi24 despre situația actuală a fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi. Fostul președinte al CCR a spus că „s-au speriat atât de tare de Kovesi”, încât totul „a intrat în vrie” și că se va face totul ca Laura Codruța Kovesi să nu reușească să obțină postul de procuror-șef la Parchetul european. „Dacă acolo se va continua să fie numită, aici se va continua să fie condamnată”, a spus Augustin Zegrean. Fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, după mai mult de şase ore de audieri la Secţia de investigare a magistraţilor că are interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul său. Mai multe surse anunță că ea a fost pusă sub control judiciar.

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi24: Control judiciar cu interdicția de a părăsi țara? Cum vi se par interdicțiile pentru doamna Kovesi?

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR: Mi se pare firesc tot ce se întâmplă aici. Eu am spus asta când au început audierile la Comisia Europeană. Am spus că astfel o vor putea opri. Și asta se vrea. Dacă are interdicție... Să fie numit procuror-șef european și ea să nu aibă voie să părăseasca țara... Dacă acolo se va continua să fie numită, aici se va continua să fie condamnată. După cum merg lucrurile acolo se va ajunge.

Nu vreau să fiu profet, dar mă tem că acolo se va ajunge.

Cosmin Prelipceanu: Credeți că este o manevră intenționată?

Augustin Zegrean: Categoric, da. A intrat totul în vrie, s-au speriat unii atât de tare... Chiar dacă nu va fi ea procuror-șef european, lucrurile tot nu se vor opri, pentru că indiferent cine va fi acolo, ei dacă folosesc banii europeni cu alte scopuri decât cele pentru care au fost atribuiți, vor da socoteală.

Procuratura aceea este pentru toată Europa. Nu numai de la noi au băgat mâna în bani. Au folosit banii ăia și sunt state care nu vor să coopereze, știu precis ce vă spun. Spaniolii nu au vrut să coopereze cu tribunalul de la Luxemburg, în legătură cu banii europeni, care și la ei se pare că au fost folosiți în alte direcții. Nici grecii nu au vrut să colaboreze. De aceea s-a înființat acest Parchet.

Cosmin Prelipceanu: Măsura asta nu poate fi luată la nesfârșit.

Augustin Zegrean: Cum să nu? După controlul judiciar poate să urmeze altă măsură. Poate să urmeze o condamnare. Până atunci îi expiră mandatul doamnei Kovesi la Parchetul european.

Cosmin Prelipceanu: Atât de mult poate dura.

Augustin Zegrean: Da! M-am obișnuit cu toate. Chiar nu glumesc! Pentru că la noi, anchetele durează. Eu am avut astăzi, ca avocat, un dosar în instanță, în care cercetarea a început acum zece ani. Și au fost și acolo măsuri de toate felurile. De interdicție de a părăsi orașul, de a părăsi țara, au fost și arestați... Și se pare că acum vor fi achitați pentru că au fost cercetați în baza documentelor obținute prin protocoalele acelea.

S-a tot spus, apropo de protocoale, deviez un pic de la subiect, că judecătorii nu au știut de ele. Eu am văzut astăzi în dosar o încuviințare de folosire de interceptare dată direct SRI-ului, dată de judecătorul din dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri