K. Iohannis: România a construit o relaţie de încredere cu lumea arabă, Dăncilă a pus-o pe butuci

Data actualizării: Data publicării:
klaus-iohannis-declararea-municipiului-iasi-capitala-istorica-a-romaniei

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat în termeni duri consecinţele dezastruoase ale declaraţiilor făcute de Viorica Dăncilă privind ambasada României din Israel. Potrivit preşedintelui, Dăncilă a "pus pe butuci" una din puţinele constante din politica externă a României - relaţia de încredere cu lumea arabă. 

„Datorită diletantismului doamnei prim-ministru, ne-a stricat relaţia cu această zonă. Regele Iordaniei s-a simţit jignit de abordarea doamnei premier, la acel congres din America şi a contramandat vizita. Este o reală problemă pentru România.

România a construit o relatie de încredere cu lumea arabă, asta e una din puţinele constante, a fost până ieri, din politica externă, unde ca stat am avut o atitudine fermă, corectă faţă de parteneri. Doamna premier a reuşit să o pună pe butuci şi pe asta. Pentru ce? Pentru nimic”, a comentat preşedintele.

Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România după anunțul premierul Dăncilă privind ambasada României din Israel, anunță site-ul arabnews.com. Viorica Dăncilă a declarat în Statele Unite că este hotărâtă să mute ambasada României din Israel, la Ierusalim.

Anularea vizitei, care trebuia să înceapă luni, a fost anunțată de ministrul de externe al Iordaniei și vine în urma declarațiilor făcute de premierul Viorica Dăncilă, duminică 24 martie. Aceasta a declarat că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. Anunțul premierului României a fost făcut în cadrul unei vizite private din SUA.

Klaus Iohannis a criticat şi duminică declaraţiile premierului, spunând că, astfel, Viorica Dăncilă demonstrează, "încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe" și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri