Kelemen Hunor, la Digi24: Dacă citesc bugetul, sunt bani de pensii. Dacă ascult politicienii, nu se ştie

Data actualizării: Data publicării:
kelemen

„Dacă citesc bugetul, sunt bani de pensii. Dacă ascult politicienii, nu se ştie. Dar trebuie să plec de la premisa că acest Guvern sau orice Guvern atunci când vine în Parlament, face calculele corect şi nu vrea să ne păcălească”, a declarat la Digi24 președintele UDMR Kelemen Hunor. El a adăugat că nu „vrea să se bage” în disputa dintre premier şi preşedinte pentru că, poate, fiecare are date diferite.

 

"Nu văd eu ce e în Trezorerie, dar trebuie să fiu de bună credinţă şi să merg pe ideea Guvernului că sunt bani pentru pensii. Aşa scriu ei în legea bugetului”, a spus liderul UDMR.

„Disputa dintre preşedinte şi premier – încerc să înţeleg cine ce doreşte, dar nu vreau să mă bag în aceste discuţii. E destul de dificil din afară să vii fără să ai toate datele la zi.

Poate le are preşedintele, poate le are Guvernul. Probabil că ei interpretează în moduri diferite.

Nu ar fi corect să mă implic în această dispută.

Din cifre, reiese că sunt bani pentru pensii”, a declarat Kelemen Hunor.

Tot timpul se fac corecţii pe parcursul anului, de aceea sunt rectificări, a adăugat liderul UDMR. El a spus că şi la venituri şi la cheltuieli apar fel de fel de diferenţe faţă de proiecţie.

"La investiţii sunt bani mult mai mulţi decât anul trecut. Se poate discuta dacă Executivul va reuşi să ducă în investiţii ceea ce e prevăzut în buget. Dacă ne uităm la ce s-a făcut anul trecut am şi eu dubii mari că pot fi cheltuiţi aceşti bani", a afirmat Kelemen Hunor. 

Referindu-se la colectarea de taxe şi impozite, liderul UDMR a spus că e „catastrofală”: „Nu am reuşit să facem acest sistem mai eficient”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri