Kelemen spune că România ar trebui să aibă o aeronavă oficială: „Dacă un stat nu îşi permite un avion înseamnă că avem o problemă”

Data publicării:
Avion în zbor ilustrație 3D
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

România ar trebui să-şi permită să aibă un avion înregistrat la Armată pentru preşedinte şi premier, a declarat, marţi, vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR.

„În ceea ce priveşte avionul, n-o să fiu eu foarte simpatic, dar România ar trebui să-şi permită să aibă un avion la Armată, nu în altă parte, cu care merge preşedintele, merge premierul, aşa cum fac toate statele.

Şi atunci nu trebuie să închiriezi de la unii şi de la alţii, nici nu ştii cine sunt, cu ce oferte vin. Trebuie să ai în acel avion comunicaţii speciale, nu trebuie să fie un avion cu nu ştiu ce lux, aşa cum au toate statele din jurul nostru. Sunt state mult mai, hai să spunem aşa, mai sărace şi îşi permit un avion”, a declarat Hunor Kelemen la TVR Info.

Potrivit acestuia, „dacă un stat, pentru preşedinte, pentru premier, nu îşi permite un avion, atunci înseamnă că avem o problemă”.

„Putem să fim demagogi: «Eşti preşedintele României, ia-ţi bilet la Wizz Air şi du-te!». Nu trebuie să fim demagogi. Nu este ceva extravagant, în 2023, în secolul XXI, să existe un avion la Armată, înregistrat la Armată, care-i duce pe şeful statului şi pe şeful Guvernului în delegaţiile oficiale”, a mai spus Kelemen.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri