Kevin Spacey, acuzat de mai multe ori de agresiune sexuală, a primit un prestigios premiu european în Italia

Data publicării:
Kevin Spacey cu un trofeu în mână la un muzeu din Torino
Decizia de a-l premia pe Spacey vine la doar câteva zile după ce actorul a pledat nevinovat pentru mai multe acuzații de agresiune sexuală Foto: Profimedia Images

Controversatul actor american Kevin Spacey, acuzat în mai multe cazuri de agresiune sexuală, a primit o prestigioasă distincție din partea Muzeului Național al Cinematografiei din Torino, luni, relatează CNN. Spacey a fost invitat să-și accepte premiul și să susțină un discurs la Torino. În discurs, Spacey a lăudat „curajul” muzeului italian de a-i recunoaște meritele cu acest premiu.

Actorul american, câștigător de două ori, în trecut, al premiului Oscar, a fost premiat de muzeul italian ca recunoaștere a „contribuției sale personale estetice și auctoriale în dezvoltarea artei cinematografice” pentru toată cariera de până acum.

Decizia de a-l premia pe Spacey vine la doar câteva zile după ce actorul a pledat nevinovat pentru mai multe acuzații de agresiune sexuală comise împotriva unui bărbat, în urmă cu 20 de ani.

Pe lângă aceste noi acuzații, Spacey mai este acuzat și într-un alt dosar de cinci alte episoade de agresiune sexuală împotriva a trei bărbați, între 2005 și 2013. Kevin Spacey își susține nevinovăția în toate aceste cazuri.

În vârstă de 63 de ani, actorul american a câștigat premii Oscar pentru rolurile din „American Beauty” și „The Usual Suspects”, însă cariera sa s-a terminat abrupt în urmă cu mai mulți ani ca urmare a acuzațiilor de agresiune sexuală formulate de peste 20 de bărbați.

„Sunt cu siguranță binecuvântat și recunoscător și umil și sunt foarte fericit că Muzeul Cinematografic a avut curajul să mă invite în această seară”, a spus Spacey, care și-a ridicat personal premiul.

Președintele muzeului, Enzo Ghigo a declarat: „Suntem onorați că un oaspete atât de prestigios precum Kevin Spacey a ales Torino și muzeul nostru pentru revenirea lui așteptată și binevenită la un eveniment cu public. Este un privilegiu să-l găzduim la un masterclass pe unul dintre cei mai mari actori ai cinematografului și teatrului din timpurile noastre”.

Într-un tweet ulterior pe pagina muzeului, Spacey a fost descris drept „una dintre cele mai cunoscute fețe de la Hollywood” și a fost lăudat pentru „performanțele extraordinare ca actor”.

Spacey se confruntă cu numeroase acuzații de agresiune sexuală

Acuzaţiile la adresa sa fuseseră formulate în toiul mişcării #MeToo şi al „scandalului Weinstein”, după numele producătorului de film american vizat de numeroase acuzaţii de hărţuire şi agresiune sexuală, dezvăluite în toamna lui 2017.

Acestea au avut consecinţe grele asupra carierei lui Spacey, actorul fiind scos de Netflix din distribuţia serialul de succes House of Cards în care juca personajul principal.

Kevin Spacey se confruntă cu acuzaţii de agresiuni sexuale şi în Statele Unite.

În octombrie anul trecut, Spacey a fost găsit nevinovat la acuzaţia de atingeri cu caracter sexual de către un tribunal civil din New York. Actorul Anthony Rapp acuzase că Spacey l-a pipăit în urmă cu 36 de ani la o petrecere în Manhattan, mai notează AFP, citată de Agerpres.

Tot în Statele Unite, actorul a fost acuzat de atentat la pudoare şi de agresiune sexuală asupra unui tânăr de 18 ani într-un bar din Massachusetts, pe coasta de est. Acuzaţiile au fost retrase în iulie 2019.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...