Klaus Iohannis, convorbire telefonică cu noul președinte al Israelului, Isaac Herzog

Data publicării:
Klaus Iohannis la o ceremonie.
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut joi, 29 iulie 2021, o convorbire telefonică cu noul Președinte al Statului Israel, Isaac Herzog, la inițiativa părții israeliene.

Convorbirea se înscrie în dinamica foarte bună a contactelor bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă, inclusiv în contextul recentei vizite a fostului Președinte israelian Reuven Rivlin în România, la începutul lunii iunie, reflectând soliditatea relației bilaterale, cu caracter strategic, precum și faptul că Statul Israel rămâne cel mai important partener al României în Orientul Mijlociu.

Discuția a prilejuit un schimb de opinii în ceea ce privește stadiul și perspectivele relației bilaterale dintre România și Israel, inclusiv colaborarea în combaterea pandemiei de COVID-19, în domeniul economic și în cel al securității și apărării, precum și în format multilateral.

Totodată, în cadrul discuțiilor a fost reliefată relația apropiată de prietenie dintre cele două state și popoare, în context fiind apreciată, în mod deosebit, contribuția comunității de origine română din Israel la progresul societății israeliene.

La rândul său, Președintele Statului Israel a exprimat satisfacție față de nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale, precum și angajamentul pentru dezvoltarea și aprofundarea cooperării bilaterale în toate domeniile de interes comun.

Președintele Isaac Herzog a apreciat eforturile comune pentru combaterea pandemiei de COVID-19 și a transmis apreciere pentru rolul comunității de origine română în societatea israeliană. Totodată, Președintele Statului Israel a exprimat apreciere față de angajamentul constant al țării noastre pentru combaterea antisemitismului și asumarea trecutului.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri