Klaus Iohannis: Lupta împotriva clanurilor este o luptă de durată

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că problema interlopilor este „foarte îngrijorătoare” și că a discutat cu ministrul de Interne Marcel Vela și șeful Poliției pe această temă. Președintele a spus însă că problemele nu se vor rezolva „peste noapte”.

„Aceste chestiuni sunt foarte îngrijorătoare. Am discutat de două ori cu ministrul de Interne și cu șeful Poliției pe această temă. La MAI există o preocupare reală, se organizează și se iau măsuri, însă nu trebuie, din păcate, să ne așteptăm să se rezolve peste noapte aceste chestiuni.

Prea mulți ani, în timpul guvernărilor PSD, acești interlopi au fost tolerați.

Acum nu mai sunt tolerați, însă lupta împotriva clanurilor este o luptă de durată”, a afirmat șeful statului.

Fraţii interlopului Emi Pian, Ciprian și Grațian, au fost reţinuţi miercuri de procurorii Parchetului Capitalei, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Cei doi și un alt membru al clanului Duduianu, sunt acuzați că, în conflictul de acum o săptămână, l-au atacat pe Richard Emanuel Gheorghe, care face parte din gruparea Rinu și este arestat în prezent pentru moartea fostului lider al Duduienilor, Florin Mototolea, zis Emi Pian.

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a fost înjunghiat mortal săptămâna trecută într-un conflict izbucnit în timpul unei partide de barbut. La acel conflict au participat şi cei doi fraţi ai interlopului.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri