Klaus Iohannis: Nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o dublă epidemie de gripă și COVID

Data actualizării: Data publicării:
klaus-iohannis-presidency
Foto: presidency.ro

"Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o dublă epidemie de gripă și COVID", a avertizat președintele Klaus Iohannis. Șeful statului subliniază că pandemia este departe de a se fi încheiat.

"Am înregistrat azi, din păcate, un nou record de infectări și un număr semnificativ de decese la nivel național. Pandemia e încă departe de a se fi încheiat. Eliminarea treptată a multor restricții și reluarea unor activități, concotiment cu apariția sezonului rece și a gripei creează un context sensibil. Toate acestea generează îngrijorare și necesită atenție sporită din partea tuturor.

Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o dublă epidemie de gripă și COVID. Să nu uităm ca aceleași măsuri care ne feresc de COVID-19, ne pot feri și de virusul gripal. Ele devin cu atât mai importante în săptămânile care urmează", a declarat șeful statului.

Președintele Iohannis a precizat că "odată cu începutul anului școlar, nu peste tot școlile au beneficiat de resursele necesare".

"Fac un apel la directori să se adreseze fără rezerve atât autorităților locale, cât și inspectoratelor, cerându-le toate resursele de care au nevoie și clarificările necesare. În sprijinul școlilor am promulgat azi legea prin care se deblochează angajaările pentru posturile nedidactice, medici.

Le cer tuturor primarilor, președinților consiliilor județene și inspectorilor să soluționeze cu prioritate problemele din școli. Am cerut guvernului ca după primele două săptămâni de școală să facă o evaluare completă la nivel național, cu vulnerabilitățile și soluțiile necesare".

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri