Klaus Iohannis: Nu văd motive pentru un lockdown, în care cetățenii sunt obligați să stea acasă

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis spune că nu sunt motive pentru a intra din nou în carantină, chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus este în creștere. Șeful statului face din nou apel la respectarea măsurilor sanitare pentru a evita răspândirea epidemiei.

„Nu văd motive pentru un așa-numit lockdown, în care cetățenii sunt obligați să stea la domiciliu, dar vedem că numărul de infectări e în creștere”, a spus Iohannis într-o conferință de presă.

„Putem să stăpânim răspândirea epidemiei dacă respectăm regulile”, a adăugat Iohannis, făcând referirea la purtarea măștii, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor și măsurile de igienă.

„Sunt reguli atât de simple”, a spus el.

Se pot lua măsuri în plan local sau județean, pentru că răspândirea nu e uniformă. E important să se ia măsuri mai dure unde riscul este mai mare, a adăugat Iohannis.

„Starea de urgență este ultima soluție și sper să nu mai ajungem acolo”, a adăugat președintele.

Declarațiile președintelui vin în condițiile în care România a înregistrat astăzi cel mai grav bilanț de la debutul pandemiei - 1.767 de cazuri noi de COVID-19. Alți 47 de români infectați au murit, în timp ce la Terapie Intensivă sunt internați 498 de pacienți.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri