Galerie Foto Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, la Banchetul Imperial din Japonia

Data actualizării: Data publicării:
iohannis japonia 1

Administraţia Prezidenţială a făcut publice fotografii cu preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, care au fost prezenţi la Banchetul Imperial organizat cu ocazia ceremoniei de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei.

original_japonia_-_banchet_8
original_japonia_-_banchet_8

În timp ce șeful statului a purtat frac de culoare neagră și papion alb, prima doamnă Carmen Iohannis a avut o rochie de culoare turcoaz, lungă, cu umerii la vedere.

La ceremonia de încoronare, printre invitaţi s-au numărat prinţul Charles, regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi regina Letizia.

Japonia are de marți un nou împărat. În cursul dimineții, a avut loc ceremonia de întronare a lui Naruhito, moment la care au asistat 2.000 de invitați din 180 de țări. Printre ei, şi preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis.

În vârstă de 59 de ani, Naruhito este cel de-al 126-lea împărat al Japoniei și primul născut după cel de-Al Doilea Război Mondial. Acesta și-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai anul acesta, după ce tatăl său, Akihito, a devenit primul monarh japonez care a abdicat în ultimii 200 de ani. 

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri