Klaus Iohannis va primi un prestigios premiu european câştigat anterior şi de Helmut Kohl

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis la ploiesti
Sursa: INQUAM Photos/Ghita Porumb

Preşedintele Klaus Iohannis va primi, miercuri, premiul Coudenhove-Kalergi din partea societăţii europene cu acelaşi nume. Premiul care a mai a fost primit şi de Angela Merkel sau Helmut Kohl, îi este acordat lui Klaus Iohannis pentru „dedicarea sa faţă de valorile europene şi pentru contribuţia decisivă la integrarea mai profundă a României în comunitatea statelor europene”, conform unui comunicat emis de această societate.

„Premiul european Coudenhove-Kalergi 2020 va fi acordat excelenţei sale, domnul Klaus Werner Iohannis, Preşedintele României, în 4 martie 2020, în Bucureşti. Membrii Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi au decis în data de 31 octombrie 2019 să dea acest premiu preşedintelui Iohannis pentru meritele sale deosebite în politică. Prin dedicarea sa faţă de valorile europene, el a contribuit decisiv la integrarea mai profundă a României în comunitatea statelor europene”, se arată în comunicat.

Premiul Coudenhove-Kalergi este acordat o dată la doi ani personalităţilor care au contribuit la proiectul unei Europe paşnice şi unite. Printre foştii câştigători ai acestuia se numără fostul cancelar german Helmut Kohl, actualul cancelar german Angela Merkel şi fostul preşedinte român Emil Constantinescu.

El a fost acordat pentru prima oară în 1978, după moartea lui Richard Coudenhove-Kalergi, unul dintre susţinătorii păcii printre statele europene şi iniţiatorul unui proiect în vederea unităţii. El a fost fondatorul mişcării pan-europene de după Primul Război Mondial şi a contribuit decisiv la crearea instituţiilor europene din prezent. Societatea, denumită în onoarea sa, susţine moştenirea sa politică şi cultură şi încearcă să menţină viu conceptul său de unitatea europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri