Video&Foto Klaus Iohannis: Oricât de pregătite ar fi autoritățile, o parte semnificativă revine fiecărui român

Data actualizării: Data publicării:
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, sustine o conferinta de presa
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis spune că spitalele din România vor fi evaluate „la sânge”, după ce criza Covid-19 va trece, pentru a fi dotate cu tot ce au nevoie, astfel încât țara să poată face față oricărei crize. Șeful statului a făcut declarația în timpul unei vizite la Spitalul militar ROL II din curtea Institutului Ana Aslan.

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

„Tocmai am vizitat acest spital care, în timp record, a fost asamblat aici, un spital militar care e pregătit să primească pacienții care vor fi trimiși aici cu simptome . E impresionant ce au reușit să realizeze, spitalul încă nu e dat în funcțiune, dar e gata pregătit și va primi toate acreditările în următoarele ore. Iată că suntem pregătiți, România e pregătită pentru a face față cât se poate de bine acestei epidemii. După ce se termină această criză, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc pentru a avea dotările cu care putem face față oricărei epidemii”, a spus Klaus Iohannis.

„Vom lua măsurile pentru a fi și mai bine pregătiți. Oricât de pregătite ar fi autoritățile, o parte semnificativă revine fiecărui român, e foarte important - și o să repet la fiecare declarație, evitați contactul cu alți oameni, evitați să vă atingeți unii pe ceilalți, să va îmbrățișați, să vă întâlniți într-un loc închis cu mai mulți oameni. Respectați toate regulile de igienă, cel mai important e să ne spălăm pe mâini”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri