Kremlinul neagă că Xi Jinping ar fi refuzat invitația lui Putin de a vizita Rusia

Data publicării:
Xi Jinping și Vladimir Putin
Foto: Profimedia Images

Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a respins marți informațiile potrivit cărora liderul chinez Xi Jinping a refuzat invitația liderului de la Kremlin să viziteze Rusia, scrie agenția de presă rusă TASS.

„Acest lucru este complet neadevărat”, a spus Peskov, care a adăugat că toate vizitele prezidențiale reciproce vor fi efectuate după ce partea chineză va începe să ridice gradual restricțiile Covid.

„Problema este că anumite restricții anti-Covid rămân în vigoare în China, este absolut normal și de înțeles”, a precizat Peskov. „Există o invitație validă pentru Putin de a vizita China și pentru Xi Jinping de a vizita Rusia. Toate vizitele vor fi efectuate, având în vedere relaxarea acestor restricții”.

Presa din Japonia a relatat anterior că Xi Jinping a refuzat invitația lui Putin din cauza pandemiei. Potrivit informațiilor, o invitație de a vizita Rusia a fost lansată în timpul discuțiilor dintre cei doi lideri pe 15 iunie.

Xi Jinping a părăsit China continentală pentru prima dată de la începutul pandemiei săptămâna trecută și a participat la a 25-a aniversare a zilei în care fosta colonie britanică s-a întors sub controlul Beijingului.

Vladimir Putin a vizitat săptămâna trecută două foste republici sovietice din Asia Centrală, Tadjikistan şi în Turkmenistan. A fost prima călătorie cunoscută a liderului rus în străinătate de la momentul în care a ordonat invazia în Ucraina.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri