L. Orban spune că nu va candida la europarlamentare: Liderul partidului nu pleacă de pe câmpul de luptă

Data publicării:
ludovic orban_fb
Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, susţine că nu va candida la alegerile europarlamentare, precizând că este candidat la funcţia de prim-ministru, iar pe de altă parte partidul nu poate fi condus de la Bruxelles. "Preşedintele partidului nu pleacă de pe câmpul de luptă", afirmă el.

ludovic orban_fb
Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, pentru News.ro că nu va candida la alegerile europarlamentare, deşi Consiliul Naţional al partidului a decis să-i ofere prima poziţie pe listă.

"Preşedintele partidului nu pleacă de pe câmpul de luptă. Sunt candidat la funcţia de prim-ministru şi partidul nu poate fi condus de la Bruxelles. Prin decizia Consiliului Naţional mi s-a conferit dreptul de a mi se propune capul de listă. Păi eu mă pun pe mine cap de listă? Nu voi candida", a afirmat Orban.

Întrebat dacă Iaşiul sau Moldova vor avea avea un candidat pe locurile eligibile la alegerile pentru Parlamentul European, Orban a precizat că nu poate oferi un răspuns, pentru că totul depinde de modul cum se prezintă fiecare candidat, dar şi de votul din structurile de conducere ale partidului.

"Nu e candidaturi pe judeţe. Sunt 33 de europarlamentari şi 41 de judeţe. Partidele nu pot trimite reprezentanţi din fiecare judeţ, lista este naţională. Important e să trimiţi oameni valoroşi care au expertiză în relaţii internaţionale, care stăpânesc un domeniu de activitate, pentru a se putea impune în faţa colegilor din alte structuri ale Uniunii Europene", a mai spus Ludovic Orban.

sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri