La fiecare 18 secunde, un om moare din cauza coronavirusului. Rata deceselor COVID-19 a depășit SIDA si malaria

Data publicării:
ati coronavirus spital
Salon de terapie intensivă Foto: GettyImages

Peste 4.700 de oameni mor la fiecare 24 de ore din cauza COVID-19, conform unor calcule bazate pe o medie în perioada 1 - 27 iunie. Aceasta echivalează cu 196 de persoane pe oră sau o persoană la fiecare 18 secunde.

În doar cinci luni, numărul de decese din cauza COVID-19 a depăşit numărul de persoane care mor anual din cauza malariei, una dintre cele mai mortale boli infecţioase, scrie Mediafax. Rata de deces medie se ridică la 78.000 pe lună, comparativ cu 64.000 de decese provocate de SIDA şi 36.000 de decese de malarie, potrivit cifrelor din 2018 ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Experţii în sănătate publică analizează modul în care problemele demografice afectează ratele de deces în diferite regiuni. Unele ţări europene cu populaţii mai în vârstă au raportat rate de fatalitate mai mari, de exemplu.

Un raport din aprilie al Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a analizat peste 300.000 de cazuri din 20 de ţări şi a constatat că aproximativ 46% din toate cazurile de deces au depăşit vârsta de 80 de ani.

În Indonezia, se crede că sute de copii au murit, oficialii din domeniul sănătăţii au atribuit decesele malnutriţiei, anemiei şi facilităţilor inadecvate de locuit ale copiilor.

Experţii din domeniul sănătăţii avertizează că datele oficiale probabil nu spun povestea completă, mulţi considerând că, în unele ţări, probabil că atât cazurile, cât şi decesele au fost sub-raportate.

Pandemia globală de coronavirus a atins, duminică, un nou prag sumbru - peste 500.000 de persoane au murit ca urmare a infectării cu COVID-19, la nivel mondial, conform datelor worldometers.info. Concomitent, pragul infectărilor a depășit cifra de 10 milioane

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri