Video La spitalul din Buzău, pacienții cu Covid sunt tratați în mașinile personale: "I-a adus aici tub de oxigen până când se eliberează pat"

Data publicării:
pacienti tratati in masini
Tuburi de oxigen atașate direct mașinilor personale în care se află pacienți cu COVID-19 la Buzău. Foto: Captură Digi24

Tuburi de oxigen atașate direct mașinilor personale în care se află pacienți cu COVID-19, așa tratează medicii de la Spitalul Județean de Ugență Buzău noile cazuri, pentru că unitatea medicală nu mai are niciun loc liber. În valul al patrulea al pandemiei, numărul pacienților s-a dublat față de cel anterior. Cei mai multi dintre ei sunt nevaccinți. 

În curtea Spitalului de Urgență Buzău pacienții sunt tratați direct în mașini. Un asistent le aduce câte un tub de oxigen și le pune masca până când un pat va fi eliberat.

- Dar de la ce oră stați?

-De ieri.

- De la ce oră de ieri?

-De la 10:30-11.

Oamenii așteaptă să se elibereze un pat, pentru că spitalul este plin până la refuz. 

- Am adus pături.

-E normal o astfel de situație? 

-Nu e normal. Numai la noi la România există așa ceva.

-Și cât credeți că mai are de așteptat aici?

-Și azi și la noapte.

Rudele pacienților cu Covid spun că stau așa de peste 24 de ore, în așteptarea unui loc în spital. 

- Stă în mașină de 24 de ore.

-Are oxigen?

-Ia uite câtamai tubul acolo.

-Nu s-a găsit niciul loc pentru el?

- Acum cică au găsit, dar să vina să-l ia. Să vedem.

De trei zile la Buzău nu mai este niciun pat liber. Managerul a blocat 8 ambulanțe în curte pentru a le acorda pacienților primul ajutor.

"Majoritatea pacienților vin cu afecțiuni pulmonare destul de ridicate. Peste 50%, cu oxigenare mică, având nevoie de oxigen chiar și în mașinile particulare. Sunt pacienți cărora suntem nevoiți să le ducem tuburi de oxigen pentru a putea respira normal. E clar că cei care nu sunt vaccinați ajung în forme grave", spune Claudiu Damian, manager SJU Buzău.

Toate cele 182 de locuri speciale pentru pacienții COVID-19 de la Spitalul Județean Buzău sunt ocupate, iar numărul celor care vin este din ce în ce mai mare.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri