La spitalul județean din Cluj-Napoca plătești parcarea mai mult decât consultația. Un tichet costă și cât un bilet de avion

Data publicării:
O femeie plătește parcarea la automat.
Spitalul Județean din Cluj-Napoca are cele mai scumpe parcări din România.

Spitalul Județean din Cluj-Napoca are cele mai scumpe parcări din România. Conducerea instituției a stabilit prețuri și de 7 ori mai mari față de media din oraș. Cel mai ghinionist a fost un clujean, care nu a fost atent la modul de calcul al timpului și a plătit, pentru 6 ore, 425 de lei.

Să parchezi la Spitalul Județean din Cluj-Napoca a devenit un lux. Prețurile sunt exorbitante: pentru o oră, plătești 60 de lei, dacă stai mai mult tariful crește. Cu încă 20 de lei.

Bărbat: Foarte mult, enorm de mult, nu știu de ce sunt așa. 30 de minute 5 lei, mai merge.
Bărbat: Extraordinar de mari. Sunt de la Brașov, de aceea mă și grăbesc sa mă încadrez în astea 30 de minute, să ies.

O doamnă știa ce o așteaptă când a ajuns la automatul de plată. După introducerea tichetului, ecranul afișa suma de 125 de lei pentru două ore.

Femeie: Nici nu știu cum să plătesc. Cu card... Am atât pe card? Bună întrebare. Vă dați seama, o porcărie ce e aici.

Recordul este deținut de un alt clujean. Zilele trecute acesta a plătit pentru 6 ore, suma de 425 de lei.

Spitalul are însă o explicație.

Flavia Topan, purtător de cuvânt SCJU Cluj-Napoca: Spațiul limitat al curții interioare nu reușește desigur să acopere necesarul locurilor de parcare. Prețurile cresc tocmai ca să descurajeze staționarea pe termen lung și să permită un trafic mai fluid în curte.

Până să fie finalizate lucrările de modernizare a parcării, spitalul spune că mașinile erau puse haotic și blocau accesul ambulanțelor.

Știm cu toții care este situația parcărilor în Cluj. Nu parchezi ore întregi la spital și să vii pentru o vizită pentru o perioadă scurtă de timp.

Flavia Topan, purtător de cuvânt SCJU Cluj-Napoca: Vizitatorii și aparținătorii pacienților pot staționa în parcarea publică a primăriei, care se află la 150 - 200 de metri de spital și dispune de 380 de locuri.

Măriuța Pop, jurnalist Digi24: Strada Clinicilor din împrejurul spitalului are într-adevăr locuri de parcare, însă este atât de aglomerată, încât șoferii fac și câte două ture pentru a găsi locuri libere. Prețurile însă aici sunt cu mult mai mici. De exemplu, pentru o oră, șoferii plătesc 8 lei, iar pentru două ore, 16 lei.

La un calcul simplu, clujeanul care deține tichetul de parcare record, pe strada din apropierea spitalului ar fi plătit doar 40 de lei, pentru 6 ore.

Editor : L.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri