La trei ani de la Colectiv, Biserica trece în revistă ajutorul pe care l-a dat celor afectaţi

Data publicării:
slujba-pomenire-Colectiv.x71918

La trei ani de la incendiul din clubul Colectiv, Biserica face o trecere în revistă a acţiunilor, despre care spune că sunt mai puţin cunoscute, în care s-a implicat alături de familiile victimelor şi de cei afectaţi, prin strângere de fonduri şi alte acţiuni de binefacere.

slujba-pomenire-Colectiv.x71918
La trei ani de la incendiul din clubul Colectiv, Biserica face o trecere în revistă a acţiunilor, despre care spune că sunt mai puţin cunoscute, în care s-a implicat alături de familiile victimelor şi de cei afectaţi, prin strângere de fonduri şi alte acţiuni de binefacere. FOTO: basilica.ro

Printre primii ajunşi la locul tragediei în noaptea de 30 octombrie 2015 au fost Pr. Vasile Bîrleanu de la Capela ISU – Dealul Spirii din București şi echipajul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, scrie Basilica.ro.

Preotul ortodox, de altfel primul cleric ce a ajuns imediat după incident, a fost alături de victimele care se aflau într-o situaţie dificilă şi a înălţat rugăciuni pentru sufletul lor.

La scurt timp, Patriarhul Daniel şi-a anunţat susţinerea pentru familiile victimelor şi a lansat îndemnul la donarea de sânge pentru cei internaţi în spitale.

 

Îndemnul de donare sânge a fost urmat de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale care au organizat imediat o nouă ediţie a Campaniei „Donează sânge. Salvează o viață!”.

De asemenea, echipele de voluntari au oferit hrană celor internaţi, le-au asigurat anumite sume de bani, cât şi transportul între domiciliu şi spital pe parcursul a mai multe luni.

În toată acea perioadă au avut loc slujbe de pomenire în lăcaşurile de cult ortodoxe, cât şi în faţa Clubului Colectiv, în memoria tinerilor care au părăsit prea devreme această lume din cauza incendiului devastator.

Mai mult decât atât, familiile îndoliate au primit suport material din partea Patriarhului Daniel, a parohiilor de care aparţineau cei trecuţi la cele veşnice, precum şi din partea Eparhiilor.

Numai la nivelul Arhiepiscopiei Bucureştilor a fost colectată şi redirecţionată către familiile victimelor, în urma unei anchete sociale, suma de 300.000 lei; la nivelul eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române suma totală s-a ridicat la aproximativ 1.000.000. lei, a declarat pentru basilica.ro Pr. Consilier Eparhial Ionuţ Iordăchescu de la Sectorul social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

"Deşi prea puţin mediatizat în spaţiul public, adevărul este că Biserica a fost alături de cei ce au avut de suferit după urma incendiului de la Colectiv, cât şi de familiile acestora", scrie sursa citată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri