Laura Codruța Kovesi a atacat la Curtea Supremă punerea ei sub control judiciar

Data actualizării: Data publicării:
kovesi sectia 18 politie control judiciar_inquam george calin (3)
Foto: InquamPhotos/George Călin

Laura Codruța Kovesi a contestat la Curtea Supremă decizia Secției Speciale de anchetare a magistraților de a o plasa sub control judiciar. Procurorii au anunțat oficial vineri că fosta șefă a DNA a fost pusă sub control judiciar, cu interdicție de a părăsi țara, de a vorbi cu presa despre dosar sau să lucreze la Parchetul General. 

kovesi sectia 18 politie control judiciar_inquam george calin (3)
Foto: InquamPhotos/George Călin

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile în dosarul aducerii în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa, fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) şi mărturie mincinoasă.

Ea nu are voie să părăseacă ţara fără aprobaresă discute cu presa despre dosar şi nici să lucreze la Parchetul General.

Laura Codruța Kovesi a stat, joi, aproape şapte ore la audieri la sediul Secţiei speciale, iar la final a anuţat că procurorul de caz, Adina Florea, i-a interzis să dea detalii despre dosar.

„În acest moment am interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astăzi citată. În acest moment nu am voie să vă spun absolut nimic cu privire la ce s-a întâmplat astăzi aici şi nici cu privire la acest dosar. Mi s-a interzis de către procurorul de caz să mai vorbesc cu presa despre acest dosar. Cred că este o măsură de a închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, o măsură de a ne hărţui în continuare pe toi cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba”, a declarat Kovesi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri