Laurențiu Cazan renunță la funcția de șef al Jandarmeriei Prahova. Precizările ministrului de Interne Lucian Bode

Data actualizării: Data publicării:
laurentiu cazan jandarm parchet inquam octav ganea 20180921121405_IMG_2704-01
Laurențiu Cazan. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Laurențiu Cazan nu va mai fi șef al Jandarmeriei Prahova, funcție pe care o primise înainte de Crăciun. Jandarmeria a anunțat oficial că s-a retras din funcție.

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenţiei jandarmilor din Piaţa Victoriei la mitingul din 10 august 2018, a decis să-și retragă acordul privind împuternicirea sa în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.

„În urma discuțiilor apărute în spațiul public care afectează imaginea Jandarmeriei Române, începând cu data de astăzi, 04.01.2021, lt. col. Laurențiu Cazan a decis să-și retragă acordul privind împuternicirea sa în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova”, anunță Jandarmeria Română.

Potrivit sursei citate, pentru asigurarea continuității comenzii, la conducerea Inspectoratului va rămâne prim-adjunctul inspectorului șef, colonel Dragoș Buzoianu.

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu aceeași dată, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, ofițerul urmează să îndeplinească atribuțiile avute înainte de această împuternicire”, se mai arată în decizie.

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenţiei jandarmilor din Piaţa Victoriei la mitingul din 10 august 2018, urma să fie retras de la conducerea IJJ Prahova și să i se încredințeze responsabilități administrative, a declarat, pentru Mediafax, Dacian Cioloș, după o discuție cu ministrul de Interne, Lucian Bode.

MAI a precizat că Laurențiu Cazan a fost numit la conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova „pentru a asigura continuitatea”.

„Privind împuternicirea locotenent-colonelului Laurențiu Cazan la IJJ Prahova, facem următoarele precizări: Decizia a fost luată pentru a asigura continuitatea conducerii acestei unități, ca urmare a trecerii în rezervă a fostului comandant, în baza art. 85, alin 1, lit.b din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare”, menționa MAI.

Laurențiu Cazan a fost detașat la IJJ Prahova și împuternicit pe o perioadă de 6 luni „pe o funcție echivalentă cu cea deținută în cadul Jandarmeriei București”.

Ordinul Inspectorului General al Jandarmeriei Române privind această împuternicire a fost semnat în data de 21.12.2020.

Laurenţiu Cazan a fost coordonatorul intervenţiei jandarmilor din Piaţa Victoriei la mitingul din 10 august, când au avut loc incidente violente.

Lucian Bode: Salut decizia conducerii Jandarmeriei Române

Ministrul de Interne a recționat imediat pe Facebook. „Salut decizia conducerii Jandarmeriei Române de a înceta împuternicirea lt. col. Laurențiu Cazan de la conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova”, scrie Lucian Bode.

„În urma discuțiilor apărute în spațiul public care afectează imaginea Jandarmeriei Române, începând cu data de astăzi, 04.01.2021, lt. col. Laurențiu Cazan a decis să-și retragă acordul privind împuternicirea sa în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.

Ofițerul urmează să îndeplinească atribuțiile avute înainte de această împuternicire.

Înțeleg complexitatea și importanța pe care MAI o are, atât din postura de Ministru al Afacerilor Interne, cât și ca simplu cetățean.

Sunt convins că profesionalismul, implicarea pentru a garanta cetățenilor o societate sigură caracterizează fiecare angajat, indiferent de funcție sau de linia de activitate.

În același timp, sunt conștient că sunt și excepții, care trebuie sancționate.

În legătură cu informațiile apărute astăzi în spațiul public referitoare la acest caz, fac precizarea că încă din data de 28 decembrie am purtat discuții cu prim-ministrul României și cu liderii coaliției de guvernământ cărora le-am expus punctul meu de vedere în legătură cu acest caz.

Mulțumesc tuturor celor cu care am discutat și au înțeles să nu comunice public pe acest subiect până la momentul luării unei decizii”, a mai scris Lucian Bode.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri