Leapşa amenzilor între oamenii legii. Un poliţist a fost sancţionat de colegul său, pe care îl chemase în ajutor

Data publicării:
politia filtre control coronavirus VERIFICARI_MAI_04_INQUAM_Photos_OctavGanea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un polițist local care a chemat în ajutor un echipaj de la poliția rutieră a fost amendat pentru că nu a vrut să se legitimeze în fața colegilor sosiți la intervenția sa. Amândoi încercau să rezolve aceeași problemă: sancționarea unor persoane care nu aveau asupra lor declarații și a unui șofer băut, scrie Mediafax.

Un poliţist local din Constanţa a oprit o maşină în care erau mai multe persoane fără declaraţiile pe propria răspundere impuse de Ordonanţa Militară.

Pentru că şoferul mirosea a alcool, poliţistul local a chemat în sprijin şi un echipaj al Poliţiei Rutiere.

Ajuns la faţa locului, poliţistul rutier l-a testat pe şofer cu etilotestul şi a constatat că a băut.

În momentul în care a început să completeze procesul verbal, i-ar fi cerut poliţistului local buletinul, pentru a completa datele sale în actul constatator, el fiind cel care a oprit maşina iniţial.

Iritat, poliţistul local a refuzat să îi arate colegului său buletinul.

În acel moment, poliţistul de la rutieră şi-a amendat colegul de la locală cu suma de 500 de lei pentru refuzul de a se legitima.

Situaţia este verificată într-o anchetă internă începută de IPJ Constanţa.

„La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a fost sesizat de către reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa cu privire la faptul că un poliţist local a fost sancţionat de către un poliţist rutier. La aceeaşi dată, conducerea I.P.J. Constanţa a dispus activităţi de cercetare prealabilă în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei vreunei abateri disciplinare a poliţistului în cauză”, au transmis, vineri, reprezentanţii IPJ Constanţa.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri