Lecţia lui Tibi Uşeriu: Nu mă aşteptam la asta. Am învăţat că lucrurile se pot schimba

Data actualizării: Data publicării:
Facebook/Tibi Ușeriu
Facebook/Tibi Ușeriu

A cucerit Iadul Alb şi s-a întors acasă! La miez de noapte, Tibi Uşeriu a fost întâmpinat ca un erou pe aeroportul din Cluj-Napoca. S-au strâns să îl aplaude rude, prieteni, dar şi mulţi necunoscuţi, mişcaţi de efortul supraomenesc pe care l-a presupus cucerirea celui de-al treilea titlu consecutiv de campion al celei mai dure competiţii din lume: Ultramaratonul Arctic 6633.

„Cred că de fiecare dată învăţ ceva. Dacă m-aş mai întoarce, ştiu că nu tot planul făcut dinainte se potriveşte cu cel de acolo, de fiecare dată trebuie să improvizez dacă se întâmplă ceva, trebuie să te gândeşti de ce faci asta, să îţi aduci în memorie gândurile din trecut să le împachetezi să mergi mai departe.

Chiar dacă a fost a treia participare, totul a fost diferit. Foarte puţine lucruri se repetă, nu mă aşteptam la aceste temperaturi, am învăţat că lucrurile se pot schimba, chiar dacă ai un control”, a povestit Uşeriu.

El a explicat şi cât de greu e să te menţii concentrat şi dornic pe finalizarea cursei în condiţiile tentaţiilor de căldură şi confort din punctele de control.

De obicei încerc să nu îmi fac gând de renunţare, îmi e frică să nu se întâmple ceva pe parte medicală. Anul acesta am avut doar o singură degerătură, singura mea problemă e pe parte medicală.

Mă duc motivat şi pregătit, acolo e greu să te motivezi, după 500 de km, când cazi e greu să te ridici. Am încercat să mă motivez, să nu urc într-o maşină caldă. Mai ales anul trecut am vrut să nu stau mult în punctele de control pentru că era căldură, control, frumos şi mă tenta şi pe mine acest lucru”, a precizat Uşeriu.

El a adăugat că nu o să se oprească aici cu semimaratonul şi că şi-l va face cadou peste 5 ani, când va împlini 50 de ani.

„O să mă întorc peste 5 ani”, a conchis el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri