Lia Olguța Vasilescu: PSD a strâns peste 800.000 de semnături pentru respectarea legii de majorare a pensiilor

Data publicării:
lia olguta vasilescu vorbeste in conferinta de presa in fata unui panou PSD
Lia Olguța Vasilescu. sursa: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, joi, că partidul a strâns peste 800.000 de semnături pentru o petiţie prin care solicită majorarea punctului de pensie cu 40%, potrivit legii, transmite Mediafax.

„Astăzi se finalizează cea mai amplă operaţiune de apărare a drepturilor pensionarilor din ultimii 30 de ani. În doar o lună şi jumătate, împreună cu voluntari din toată ţara, membrii organizaţiei de pensionari din PSD au reuşit să strângă 803.640 de semnături pentru petiţia pentru respectarea creşterii punctului de pensie”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

Fostul ministru al Muncii a spus că Executivul va adopta vineri o ordonanţă de urgenţă care va pune în pericol legea pensiilor, în sensul că majorarea nu va fi de 40%.

„Vreau să atenţionăm Guvernul să ţină cont de aceste sute de mii de semnături care au fost date de pensionarii din ţară în ultima lună şi jumătate. Atenţionăm Guvernul că de la 1 ianuarie ar fi trebuit să înceapă recalcularea tuturor celor cinci milioane de dosare de pensiei, pentru elimitarea tuturor inechităţilor din sistem. Până la data de azi nu s-a calculat niciun dosar, ceea ce ne face să credem că din nou legea nu va fi respectată de Guvern”, a afirmat Vasilescu.

Aceasta spune că OUG prin care va fi stabilit cel mai probabil un procent sub 40% de majorare a pensiilor va fi respinsă de Parlament.

La începutul lunii august, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat că pensiile vor creşte „cu siguranţă” de la 1 septembrie, fără a preciza însă şi procentul de majorare. Oficialul din Guvern a pecizat că se fac "mai multe scenarii" în acest sens.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri