Liderul comunist Ana Pauker, pe afişul unui simpozion organizat de CJ Vaslui

Data actualizării: Data publicării:
80CE1A43-A401-4C40-8396-D53FC8357BB2

Fotografia liderului comunist Ana Pauker apare, alături de cele ale Reginei Maria și Anei Aslan, pe afişul unui simpozion organizat de Consiliul Judeţean şi de Muzeul Judeţean "Ştefan cel Mare" Vaslui, cu tema "Femei celebre ale României Întregite". CJ Vaslui este condus de liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Gafa autorităţilor vasluiene a fost descoperită de istoricii Mădălin Hodor şi Andrei Cătălin Galiţă, de la CNSAS.

"Se apropie 8 martie şi Consiliul Judeţean Vaslui, sensibil cum îl ştiţi, s-a gândit sa organizeze , ei da, un "simpozion ştiinţific". "Femei celebre ale României Intregite". Frumos. În poza mare şi în centru Regina Maria, a doua din dreapta pe ultimul rând Ana Pauker. Ce-i drept, femeia a fost celebra. Pentru eforturile consecvente de a debarasa poporul roman de moştenirea primei", scrie Hodor pe pagina de Facebook.

În opinia sa, acesta este "un nou exemplu al stadiului de retardare la care s-a ajuns în tratarea istoriei naţionale".

Ana Pauker s-a născut la Codăeşti, Vaslui, la data de 28 decembrie 1893 (potrivit actului de naştere nr.66/30 decembrie 1893) într-o familie de evrei români.

A fost secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Român, iar în 1947 a fost numită ministru de externe şi viceprim-ministru.

Sursă: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri