Liderul unei rețele infracționale și autorul unor fraude informatice au fost capturați în România și vor fi extrădaţi în SUA

Data publicării:
barbat cu catuse
Un român, considerat cel mai periculos agresor sexual din Spania, a fost condamnat la aproape 300 de ani de închisoare Foto: Getty Images

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost prezent, vineri, la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", de unde au fost extrădate două persoane urmărite prin Interpol pentru trafic de persoane şi infracţiuni informatice.

"Asistăm la un fapt care ţine de extrădarea a doi cetăţeni capturaţi în România de către forţele speciale ale Ministerului Afacerilor Interne - care au comis infracţiuni internaţionale. Este vorba despre un cetăţean care este în vârful unei reţele de trafic internaţional de persoane în România, Mexic şi SUA. Extrădarea se face în baza deciziei Curţii de Apel Craiova. Celălalt este un cetăţean care a comis infracţiuni informatice, cibernetice, furt de identitate, care a comis infracţiuni la nivel internaţional", a declarat Marcel Vela, potrivit Agerpres.

El a precizat că operaţiunea de capturare a celor doi s-a realizat în urma colaborării MAI cu poliţiştii Interpol de la Washington, care se află la Bucureşti pentru a-i prelua pe cei doi.

"Este încă o dovadă că soluţia pentru combaterea infracţionalităţii este cooperarea, atât la nivel naţional, şi aici mă refer la o colaborare serioasă, corectă şi operativă între toate instituţiile din România - Poliţie, parteneri, Parchete şi tot ce înseamnă procesul în sine care se derulează în instanţele de judecată -, la fel cum este importantă cooperarea cu instituţiile internaţionale, cu partenerii strategici, pentru că infracţionalitatea nu este doar în România, în această perioadă de globalizare şi de liberă circulaţie, infracţionalitatea este la nivel internaţional", a mai spus Vela. 

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri