Limitatoare de viteză periculoase pe DN1

Data publicării:
limitator viteza

Limitatoarele de viteză amplasate pe Drumul Naţional 1 pun în pericol viaţa şoferilor, în loc să prevină accidentele. Conducătorii auto se plâng că zona cu limitatoare nu este semnalizată corespunzător, aşa că, de multe ori, nu le observă la timp şi trec în viteză peste ele.

Doleanţele şoferilor au ajuns la urechile responsabililor regionali ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Ei au întocmit un raport pe care l-au trimis la Bucureşti. Abia după ce se vor consulta cu proiectantul vor lua o decizie dacă aceste limitatoare vor fi refăcute sau nu.

Şoferii se plâng că insulele de calmare a traficului sunt înalte, scurte şi nesemnalizate. Drept dovadă stau capace de roţi rupte, de lângă ele. Astfel de limitatoare de viteză sunt însă în curs de construcţie pe toată lungimea DN 1, între Oradea şi Cluj. Cele construite pe alte două drumuri naţionale, Oradea-Arad şi Oradea-Satu Mare, au provocat în ultimii trei ani zeci de accidente, soldate cu 4 morţi şi peste 10 răniţi.

Responsabilii regionali ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere ştiu de probleme şi au întocmit un raport care a fost înaintat superiorilor de la Bucureşti.Abia după ce aceştia se vor consulta cu proiectantul vor lua o decizie dacă aceste limitatoare vor fi refăcute sau nu.

Şoferii se plâng că limitatoarele de viteză cresc riscul de accidente. De altfel, aproape la fiecare astfel de insule de calmare a traficului se găsesc capace de roţi rupte. Astfel de limitatoare de viteză sunt însă în curs de construcţie pe toată lungimea Drumului Naţional 1, între Oradea şi Cluj.

Cele construite pe alte două drumuri naţionale, Oradea-Arad şi Oradea-Satu Mare, au provocat în ultimii trei ani zeci de accidente cu un bilanţ tragic: 4 morţi şi mai bine de 10 răniţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri