Liviu Avram, despre avocatul Tonel Pop: „E foarte dubios”

Data actualizării: Data publicării:
liviu avram despre tonel pop
Jurnalistul Liviu Avram (dr.) comentează aparițiile publice ale avocatului Tonel Pop (stg.) Foto: caotură TV

Tonel Pop, avocatul care spune că reprezintă familia Luizei Melencu, este din ce în ce mai prezent în spațiul public, făcând declarații care de multe ori contrariază, par să aducă informații din anchetă ce nu sunt confirmate apoi de surse oficiale sau care chiar contrazic variantele autorităților. 

Miercuri, surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că procurorii care anchetează cazul crimelor din Caracal vor să sesizeze Baroul București în privința avocatului Tonel Pop, care reprezintă familia Luizei. Avocatul ar fi făcut mai multe fotografii în câmpul infracțional (casa lui Gheorghe Dincă) cercetat de anchetatori și și-ar fi făcut și un selfie, îmbrăcat în combinezonul specific investigatorilor. Ulterior, acesta a fost îndepărtat de la cercetări.

„Eu înțeleg din ce în ce mai greu rolul și rostul acestui avocat acolo, el deja nu pare să mai reprezinte strict interesele familiei Melencu, ci pare, în cel mai bun caz, a se reprezenta pe sine însuși și de a-și crea o imagine în mass-media. Vrea să dea impresia că el dictează ritmul cercetărilor”, a comentat la Digi24 jurnalistul Liviu Avram, redactor-șef la „Adevărul”.

„Dacă tu te duci acolo doar ca să faci poze pentru că ești haios în acel combinezon arăți cât de interesat ești să-ți faci meseria de avocat acolo. E foarte dubios, ca să fiu sincer, acest avocat, cu atât mai mult cu cât astăzi a încercat să acrediteze alte informații decât cele pe care le-am primit de la Parchet. Și nu cu scopul de a clarifica niște lucruri, ci parcă de a băga mai multă ceață. De exemplu, de la Parchet ni s-a spus că oasele din acea lizieră au fost găsite în saci, iar domnul acesta vine și spune că oasele erau separat, cenușa separat și sacii în altă parte. Nu putem să negăm, dar dacă Parchetul vine și confirmă o dată în plus că oasele erau în saci, se pune întrebarea: de ce a susținut avocatul altceva? Care este interesul lui acolo? Să clarifice lucrurile sau să producă și mai multă confuzie decât este deja?”, a arătat Liviu Avram.

Pe de altă parte, jurnalistul atrage atenția că prezența acestui avocat în spațiul public are un impact, pentru că e singurul care vorbește zilnic și chiar de două-trei ori pe zi, singurul care dă informații - nu se știe dacă adevărate sau false - și presa, evident, le preia ca fiind unica sursă de informații. „Eu înțeleg că nici Parchetul nu poate să dea și nici n-are cum, la acest moment al anchetei, informații detaliate cu fiecare pas procedural pe care îl face, cu fiecare nouă probă pe care o găsește. Înțeleg că e frustrant și din partea procurorilor și a polițiștilor, bănuiesc, că sunt asediați și ei cu aceleași informații din partea acestui avocat, dar eu aș prelua cu mult mai multă prudență tot ce spune el, tocmai pentru că nu pare a avea interesul de a clarifica lucrurile, cu atât mai puțin să susțină interesele familiei Melencu și doar ca să-și facă el show-ul și să câștige popularitate”, atrage atenția Liviu Avram.

De altfel, pe YouTube există o înregistrare - postată în 2017 - a unei emisiuni a postului „6TV.ro” (emisiunea pare să fie difuzată însă în 2014, înainte de a avea loc alegerile prezidențiale) în care moderator este Remus Rădoi - nimeni altul decât omul de afaceri din Caracal care a fost sunat de fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, ca să îl ajute în operațiunea de căutare a Alexandrei Măceșanu - iar printre invitații săi se numără și avocatul Tonel Pop. În emisiune se discută despre „traseismul politic”, dar și despre alegerile prezidențiale și „orientarea estică a guvernului Ponta”.

Nicolae Alexe, fostul adjunct din Inspectoratul de Poliție din Olt, a fost audiat, miercuri, de procurorii Secției de anchetare a magistraților în dosarul pentru abuz în serviciu, deschis de procurorii structurii în cazul crimelor din Caracal.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri