Video Localnicii unei comune au asfaltat, pe banii lor, drumul public. Primarul se dezice și spune că reia lucrările dar că nu se știe când

Data publicării:
oameni care muncesc la asfaltarea unui drum
Foto: Captură video Digi24

Sătui de promisiunile autorităților, câțiva localnici dintr-o comună din Suceava au asfaltat, pe banii lor, o porțiune dintr-un drum județean. Primarul nu este de acord cu acțiunea localnicilor și spune că șoseaua va fi modernizată, dar nu se știe când.

Drumul județean care traversează localitatea Bosanci arată jalnic. Sătui de situația dezastruoasă din comuna lor, localnicii au pus mână de la mână, au cumpărat materiale și au început să toarne singuri stratul de asfalt. Nu le-a păsat că gestul lor este ilegal.

„Îi felicit, dar asta e o competență a primăriei, deci e ceva oribil, e ceva absurd, să vezi că oamenii trăiesc în felul acesta. Ar trebui să se ia niște măsuri în direcția aceasta”, spune un localnic.

„Aveam programat în două-trei săptămâni să intervenim acolo, drumul s-a degenerat mai tare și să-l putem ține în condiții acceptabile de circulație”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Vasile Tofan.

Drumul județean 208A se află într-un amplu proces de modernizare început din 2019. Doar că din cauza scumpirilor în lanț, constructorul a decis să rezilieze contractul. Primarul se dezice de acțiunea localnicilor și dă asigurări că lucrările vor fi reluate, dar că va dura.

„Drumul se află, din nou, într-o fază de licitație, aproape un an, sperăm că mai puțin, dar vor dura toate aceste formalități pentru a relua lucrările”, spune primarul Neculai Miron.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri