Locatarii blocului ars din Constanța vor să revină în case. "Avem rată de 20 de milioane, să mergem să stăm cu chirie... e tragic"

Data actualizării: Data publicării:
bloc ars la constanta
Un bloc a ars la Constanța după ce un incendiu a izbucnit în toiul nopții în parcarea subterană Foto: captură video Digi24

Locatarii blocului ars din Constanța caută soluții ca măcar cei ale căror apartamente nu au fost afectate de focul de săptămâna trecută să se poată întoarce acasă. Chiar dacă imobilul nu are nici apă, nici gaze și nici electricitate. 

Proprietarii celor peste 150 de apartamente s-au strâns duminica în faţa blocului incendiat. Oamenii îşi amintesc cu groază clipele prin care au trecut.

Elif Rizea, proprietar: "Noroc cu soţul meu. Pentru că lucrează la ISU. Dacă n-ar fi fost el, eu în momentul de față nu eram. Am avut un moment în care am intrat în stare de șoc. El a avut grijă de mine, a încercat să mă facă să-mi revin".

Locatarii au discutat despre posibilitatea de a reveni la apartamentele lor.

Ar fi nevoie ca oamenii să aibă din nou apă, gaze şi electricitate, dar mai întâi trebuie reparate instalaţiile.

"Când ne permitem să ne mutăm? După ce vor fi utilităţile şi după ce vor dispărea noxele din apartament pentru că tot fumul de pe casa scării s-a evacuat prin apartamentele noastre, de fapt", spune un locatar.

Elif Rizea, proprietar de apartament: "Nu pot mi-e greu, avem rată de 20 de milioane să mergem să stăm cu chirie în nişte cămăruţe. Este tragic, ce să vă spun?!"

Proprietarii care stau la ultimul etaj nu vor să se mute înapoi, pentru că, spun ei, au descoperit acum că apartamentele lor nici nu figurează în acte. Acolo ar fi trebuit să fie spaţii tehnice.

Daniel Calangiu, preşedintele asociaţiei de proprietari: "Am aflat şi eu îngrozit de lucrul ăsta, acum câteva zile, n-am putut să cred că este posibil aşa ceva".

"Eu nu mă mut înapoi până nu stau legal în apartamentul acesta. Vecinii noștri au fost norocoşi că noi am fost acasă, le-am deschis uşa şi au ieşit pe la noi prin apartament.  De la noi din apartament s-au evacuat oamenii cu nacela", a povestit un bărbat.

Dezvoltatorul imobiliar este de negăsit. Încă de la primele ore după incendiu nu mai răspunde la telefon. Aşa că locatarii nu mai au sperante că vor fi ajutaţi prea curând. 250 oameni locuiau în blocul care a ars în noaptea de miercuri spre joi.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri