Locații atipice pentru vaccinarea celor cărora le este frică de injecții sau spitale: gări, stadioane, aeroport sau între blocuri

Data actualizării: Data publicării:
medici la un punct de vaccinare in fata unor case
Oamenii se vor putea vaccina anti-Covid în gări, aeroporturi, muzee, pe stadion sau chiar în puncte de imunizare amenajate între blocuri. FOTO: Facebook RO Vaccinare

Oamenii se vor putea vaccina anti-Covid în gări, aeroporturi, muzee, pe stadion sau chiar în puncte de imunizare amenajate între blocuri, a declarat, marți, medicul Valeriu Gheorghiță. El a vorbit despre locații atipice în care oamenii cărora le este teamă de injecții, de spitale, să poată veni mai relaxați la imunizare.

Echipe medicale de vaccinare din orașe vor merge din poartă în poartă și vor vaccina persoanele care își doresc acest lucru la sate, a declarat, marți, coordontorul CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță. Conceptul se va numi „orașul vaccinează satul”.

Valeriu Gheorghiță a spus, în conferința de presă, marți, că în momentul de față este extrem de important să fie dus vaccinul cât mai aproape de beneficiari. Acest lucru va însemna operaționalizarea unui număr cât mai mare de echipe mobile la nivelul fiecărui județ, astfel încât să existe o acoperire geografică crescută, în mod deosebit pe zona rurală.

Vaccinare din poartă în poartă în mediul rural

Valeriu Gheorghiță a mai spus că există persoane care doresc să se vaccineze la sat, dat sunt foarte mulți alți factori care intervin în acest lanț decizional și oamenii nu ajung efectiv să se vaccineze.

"Tocmai de aceea cred că pentru vaccinarea în mod deosebit pentru mediul rural am identificat câteva soluții punctuale și anume, unul dintre conceptele pe care le propunem și pe care ne dorim să îl punem în practică în perioada următoare este cel care se referă la <Orașul vaccinează satul>. Ce înseamnă pragmatic acest concept?

Echipe vaccinatoare medicale din centre de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș și vor efectua cel puțin o dată – de două ori pe săptămână pe anumite intervale orare activități de vaccinare, fie la gospodăria fiecărei persoane, fie din poartă în poartă, fie în gospodăria unei persoane vor fi organizate puncte de vaccinare în care vecinii vor veni și vor fi vaccinați sau se vor face o serie de activități mini-maraton de vaccinare în spații puse la dispoziție de autoritățile locale", a spus Valeriu Gheorghiță.

El a afirmat că este importantă menținerea încrederii oamenilor în sistemul medical, întrucât sunt localități care nu au medic de familie, și atunci informația poate fi denaturată din diverse surse, iar oamenii sunt ezitanți.

"Echipele de vaccinare din urban vor merge în localități din rural unde nu sunt centre de vaccinare. Am luat în calcul transportul persoanelor către centrele de vaccinare. Sunt multe persoane cărora, din cauza activităților din mediul rural, le e greu să găsească momentul potrivit să meargă la un centru, de aceea avem aceste modalități pe care ne dorim să le punem în practică", a declarat medicul.

Valeriu Gheorghiță: Sunt persoane care evită să meargă la spital, care au temeri față de injecții și tratamente, doctori

Un alt concept vizează organizarea de puncte, centre de vaccinare în locații  atipice, "în ideea de a distanța acest proces al vaccinării de un gest medical. Sunt persoane care evită să meargă la spital, care au temeri față de injecții și tratamente, doctori".

"E bine să găsim acele locații potrivite, cum ar fi muzee, gări, aeroporturi, stadioane, diverse localități turistice, litoral, munte, unde e interacțiune crescută între persoane/

Când ridicăm o serie de restricții, oamenii vor interacționa mai mult.

În urban ne gândim să organizăm puncte de vaccinare între blocuri, grupat anumite blocuri să fie arondate unor puncte de vaccinare fixe care să poată fi ulterior mutate de la o regiune la altă, ca să avem o acoperire mai mare.

E nevoie de o fragmentare cât mai mare a procesului în puncte mai mici, dar cu acoperire mai ridicată", a subliniat coordonatorul campaniei de vaccinare.

 

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Englezii au vrut să facă o bombă nucleară cu găini vii, iar oricât ar părea o glumă, este cât se poate de...
Digi FM
A avut milioane de euro pe mână, dar acum Oana Zăvoranu nu mai are nimic: "Oana are conturile poprite, are...
Pro FM
Sabrina, solista piesei "Boys", din anii '80, poze în costum de baie la 56 de ani. Superbă și puternică, în...
Film Now
Brooke Shields și Christopher Atkins, despre scenele de nuditate din Laguna albastră: "Voiau cu disperare să...
Adevarul
Rusia își intensifică războiul din umbră împotriva NATO, cu consecințe potențial catastrofale, avertizează...
Newsweek
Schimbare pentru 2.500.000 de pensii. Cel mai negru scenariu pentru pensionari prinde contur
Digi FM
Laurențiu Cazan, obișnuit cu viața în Olanda, compară “Țara lalelelor” cu România: “Acolo, dacă te...
Digi World
Beneficiile verzei murate. 8 motive importante pentru care să adaugi acest aliment în dieta ta
Digi Animal World
Reacția unui câine când stăpâna lui încearcă să-i taie unghiile: „Atât de multă dramă n-am mai văzut”
Film Now
Câți bani a luat Al Pacino pentru rolul din Godfather III, cel mai slab film din trilogie. De ce crede că nu...
UTV
David Popovici a postat o imagine in care apare alaturi de Sebastian Stan: “Daca ma antrenez destul, poate...