Lot de polițiști trimis în judecată pentru șpăgi de la șoferi

Data publicării:
politisti radar politia romana fb
Foto: Facebook/ Politia Română

Procurorii DNA Bacău au dispus trimiterea în judecată a 66 de inculpați, dintre care 13 aveau, la data comiterii faptelor, funcții în cadrul Poliției Municipiului Piatra Neamț.

politisti radar politia romana fb
Foto: Facebook

În lotul polițiștilor trimiși în fața instanței se găsește și comisarul șef de poliție Viorel Andronic. Acesta este acuzat de 11 fapte de luare de mită. În dosar sunt inculpați și 12 agenți de poliție de la Biroul Rutier și Biroul Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Piatra Neamț: Iulian Ciolpan, Marius Laurențiu Greaca, Bogdan Eugen Miziligeanu, Dragomir Loredan Covasan, Constantin Neamțu, Ionuț Alexandru Berbec, Ioan Alexandru Gălușcă, Ioan Inimosu-Botcă, Marius Ioan Munteanu, Ionuț Popescu, Vasile Lucian Chifu și Ovidiu Adrian Zaharia. Aceștia sunt acuzați de luare de mită, fals intelectual în formă continuată și dare de mită.

Alți 53 de inculpați, trimiși în judecată în stare de libertate, au fost acuzați de dare de mită și complicitate la fals intelectual.

În perioada 22 aprilie – 18 mai 2016, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Municipiului Piatra Neamț, nominalizați anterior, au fost desemnați să efectueze activități de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză. Din mijloacele de probă administrate rezultă că luarea de mită se desfășura ca o activitate repetitivă (116 acte materiale)”, se arată în comunicatul DNA Bacău.

Potrivit anchetatorilor, pentru a nu îi amenda pe șoferii depistați în trafic că au depășit limita de vitează sau că au săvârșit alte încălcări ale Codului rutier, agenții de poliție au primit sume de bani cuprinse între 50 lei și 400 lei.
Cuantumul total al sumelor primite cu titlu de mită de către inculpați în perioada menționată este de 12.980 lei și 40 euro”, arată procurorii.

Totodată, unii dintre agenți ar fi falsificat procesele verbale de constatare a contravenției, trecând, de pildă, o viteză de deplasare mai mică decât cea constatată, în scopul reducerii amenzii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri