Luare de ostatici în Karlsruhe, la doar o zi după împușcăturile din Hamburg. Poliția a luat cu asalt clădirea unde erau ținuți oamenii

Data actualizării: Data publicării:
Special police forces storm a pharmacy where a suspected hostage situation had occurred in karlsruhe
Poliția a luat cu asalt clădirea farmaciei unde a avut loc luarea de ostatici. Foto: Profimedia

Poliţia din orașul german Karlsruhe a anunţat vineri seară târziu încheierea operaţiunii pentru eliberarea persoanelor sechestrate într-o farmacie din centrul oraşului, după ce forţele speciale au luat cu asalt clădirea. Atacatorul a fost reținut, iar cele 11 persoane ţinute captive timp de aproximativ cinci ore sunt în siguranță. Incidentul survine la doar o zi după un alt eveniment violent în orașul Hamburg, unde un atacator a ucis șapte oameni într-un centru religios al Martorilor lui Iehova.

„Din fericire, niciun ostatic nu a fost rănit fizic”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Dennis Krull, citat de dpa, potrivit Agerpres.

Poliţia l-a reţinut pe presupusul autor al luării de ostatici, un tânăr de 20 de ani.

Purtătorul de cuvânt citat a indicat că încă se investighează dacă unul dintre ostatici ar putea fi complice al suspectului reţinut.

Din raţiuni tactice, poliţia refuzase iniţial să ofere orice fel de informaţii cu privire la posibile cereri sau solicitări de răscumpărare, dar a dezvăluit ulterior că suspectul de 20 de ani, de naţionalitate germană, era deja cunoscut poliţiei. În trecut, acesta fusese acuzat de infracţiuni violente şi delicte legate de încălcarea proprietăţii.

Farmacia, luată cu asalt

Poliţia din Karlsruhe fusese anunţată pentru prima dată despre luarea de ostatici în urma unor apeluri de urgenţă primite în jurul orei locale 16:30 (17:30 ora României).

Cinci ore mai târziu, cu puţin timp înainte ca forţele speciale să ia cu asalt clădirea, martori oculari au declarat că au auzit două bubuituri puternice şi că poliţiştii au alergat în acel moment spre farmacie.

Poliţia a indicat că stabilise cu mult timp înainte de asalt contactul în „interiorul farmaciei” situate în centrul oraşului Karlsruhe, pe una din străzile principale.

Serviciile de urgenţă au închis o zonă vastă în jurul farmaciei, unde au putut fi văzute numeroase vehicule ale poliţiei şi ambulanţe.

Publicul nu a fost în pericol, potrivit poliţiei, care a cerut oamenilor să evite zona şi să urmeze orice instrucţiuni emise de către serviciile de urgenţă.

Evenimente anulate la târgul din Karlsruhe 

Primarul oraşului Karlsruhe, Frank Mentrup, a mulţumit serviciilor de urgenţă pentru modul prompt cu care au acţionat şi şi-a exprimat speranţa ca ostaticii să se restabilească psihic cât mai curând posibil după această experienţă traumatizantă.

„Sunt profund întristat de faptul că un astfel de act a avut loc în mijlocul nostru”, a declarat Mentrup.

Pe fondul luării de ostatici, târgul din Karlsruhe a anulat două evenimente care erau programate pentru vineri seara, a indicat un purtător de cuvânt al municipalităţii pentru DPA.

Luarea de ostatici în Karlsruhe a intervenit la numai câteva ore după ce joi seara un atacator a deschis focul într-o sală de rugăciune a organizaţiei Martorii lui Iehova din Hamburg, făcând şapte morţi şi mai mulţi răniţi.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri