Ludovic Orban a decis: Guvernul îşi asumă răspunderea pe buget

Data actualizării: Data publicării:
guvern orban pom de iarna - ganea INQ_ogn_2569_1

Guvernul îşi asumă răspunderea pe buget, a declarat Ludovic Orban în şedinţa de Guvern.

„Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pentru trei proiecte de lege: Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat și legea de corectare a OUG 114, care a provocat efecte devastatoare în economia romanească.

Decizia de angajare a răspunderii este o decizie responsabilă și indispensabilă pentru atingerea obiectivului de a reuși pană pe 31 decembrie să oferim României un buget de stat care să stea în picioare, să se bazeze pe realitățile economice și să ofere posibilitatea fiecărui român, fiecărei firme sau autorități locale să știe la ce să se aștepte pentru 2020”, a declarat Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a afirmat că o dezbatere în Parlament pe Legea bugetului de stat ar însemna ca bugetul pentru 2020 să nu fie adoptat până la finalul anului.

"După cum arată programul e foarte dificil ca printr-o dezbatere normală în Parlament să putem finaliza bugetul de stat şi bugetul asigurărilor de stat în termenul stabilit

Angajarea răspunderi va permite fiecărui parlamentar şi grup parlamentar să prezinte amendamente la proiect", a spus Orban.

Klaus Iohannis a declarat ieri că ar sprijini angajarea răspunderii Guvernului pe buget, dacă executivul va decide asta sub presiunea timpului scurt până la finalul anului. referitor la buget, preşedintele a spus că este unul bun, care permite continuarea unei politici pozitive în domeniul salarizării şi al pensiilor. 

"Dacă guvernul se hotărăşte să promoveze bugetul din motive de calendar prin angajarea răspunderii mi se pare o variantă fezabilă, nu cred că trebuie să vorbesc eu cu liderii politici.

Toată lumea înţelege că e mai puţin timp şi există o promisiune fermă a guvernului de a realiza bugetul până la sfârşitul anului.

Uşor – uşor, celelalte variante nu mai sunt fezabile.

Angajarea răspunderii e o variantă pe care aş sprijini-o", a declarat Iohannis.

În legătură cu posibilitatea ca angajarea răspunderii să fie atacată la CCR, preşedintele a declarat că asta va duce la o întârziere în adoptarea bugetului, ceea ce nu ajută pe nimeni.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri