Ludovic Orban a demisionat din PNL

Data actualizării: Data publicării:
Florin Cîțu trece pe lângă Ludovic Orban.
Ludovic Orban spune că „PNL a murit"”. Foto: Inquam Photos / George Călin

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a demisionat din partid, fiind urmat de 15 senatori şi deputaţi care recent au părăsit grupurile parlamentare ale PNL.

„Demisia nu este un sfârșit, este un început, nu mă las oricâte aluzii am auzit în ultimele luni. Vom începe împreună o construcție solidă care să se bazeze pe oameni cu onoare”, a declarat Ludovic Orban.

Printre demisionari se află Ionel Dancă, fost şef al cancelariei guvernului în perioada guvernului Ludovic Orban şi Adrian Oros, fost ministru al Agriculturii. Acesta din urmă a acuzat actuala echipă a PNL că „a călcat în picioare” atât tradiţia, cât şi istoria PNL, care a devenit astfel un partid „nefrecventabil”, informează Agerpres.

Fostul lider liberal a mai spus că gestul său și al celor 16 parlamentari va fi urmat de numeroși alți membri PNL din toate structurile partidului.

Orban anunţase încă de luni decizia de a părăsi partidul.

„Sunt în situația extrem de grea de a lua decizia de a intră cu toată forța în opoziție față de acest proiect nociv din România. Azi, PNL și-a negat întreaga istorie. Conducerea a dus partidul într-o fundătură din care nu mai are nicio ieșire. Pentru mine, PNL a murit. E adevărat, în pat cu PSD”, declara Ludovic Orban.

Pe 26 octombrie, Ludovic Orban a plecat din grupul PNL de la Camera Deputaţilor, devenind deputat neafiliat.

Parlamentarii care şi-au înregistrat marţi demisia din PNL, alături de Ludovic Orban sunt: Alexandru Kocsis (deputat), Ovidiu Florean (senator), Ion Ştefan (deputat), Ionel Dancă (deputat), Constantin Şovaială (deputat), George Ionescu (deputat), Adrian Oros (senator), Bogdan Bola (deputat), Claudiu Chira (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Antonel Tănase (deputat), Gabriel Plăiaşu (deputat), Ion Iordache (senator), Violeta Alexandru (deputat) şi Adrian Miuţescu (deputat).

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri