Ludovic Orban anunță că ar putea renunța la FDI, instrumentul introdus de Darius Vâlcov pentru controlul primarilor

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban sustine ca va fi premier si intr-un guvern de tranzitie
Foto: InquamPhotos/George Călin

Premierul desemnat, Ludovic Orban a declarat marți, în timpul audierilor din comisia de buget finanțe, că Fondul de Dezvoltare și Investiții nu are de ce să existe. De asemenea, premierul desemnat s-a referit și la situația salariului minim și i-a acuzat pe social democrați că mint atunci când afirmă că Guvernul Orban va închide spitalele.

„Niciodată n-am putut să înțeleg de ce atâta timp cât exista PNDL, de ce a trebuit să se mai nască FDI care este un mecanism fantomă. FDI nu are de ce să existe cum nu înteleg de ce comisia de prognoza trebuie sa ia loc ministerului Transporturilor să negocieze contracte sau să decidă alocarea de fonduri in teritoriu”, a spus Orban.

În legătură cu salariul minim, premierul desemnat a anunțat că este nevoie să se stabilească un mecanism în funcție de care să crească salariul minim.

„Din 2015 Comisia Europeană ne cere să stabilim un mecanism. Exista riscul ca în anumite zone, dacă ridicăm salariul minim să se închidă locuri de muncă. Trebuie discuții serioase cu toți partenerii sociali”, a declarat premierul desemnat.

Ludovic Orban i-a criticat pe social democrați pentru afirmațiile că Guvernul Orban va închide spitale.

„Închiderea spitalelor: să deosebim o gândire din programul de guvernare, care prevede colaborarea, și că închidem spitale. Este o minciună gogonată. Nu vrem să închidem niciun spital. Dacă este posibil vom începe construcția spitalelor regionale”, a încheiat Ludovic Orban, prezent la audierea din comisia de buget finanțe a lui Florin Cîțu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri