Ludovic Orban: Arafat și Vela nu s-au contrazis pe tema paturilor de terapie intensivă. Avem 840 de locuri la ATI, vom aduce medici

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban, premierul romaniei
Foto: InquamPhotos/George Călin

Premierul Ludovic Orban spune că ministrul de Interne, Marcel Vela, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, nu s-au contrazis în ceea ce privește disponibilitatea paturilor de la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19. Premierul spune că Vela l-a chemat pe Arafat „să dea detalii”.

Episodul a avut loc astăzi, când Marcel Vela a răspuns iritat la o întrebare a jurnaliștilor: „Cine-a zis că nu sunt locuri la ATI?”.

Raed Arafat a intervenit și a preizat: „Deci, când spunem că nu sunt locuri la ATI în București înseamnă că în spitalele COVID din București nu mai sunt locuri de ATI. Când Timișoara spune că n-are locuri la ATI, înseamnă că n-are locuri la ATI”.

Ludovic Orban spune că cei doi oficiali nu s-au contrazis pe acest subiect.

„Nu s-au contrazis Domnul ministru l-a chemat pe domnul secretar de stat Arafat să dea detalii despre locurile de la ATI”, a spus Orban.

El a precizat că în spitalele COVID sunt 840 de locuri la terapie intensivă.

„Nu e suficient să ai paturi cu ventilatoare, cu injectomate, trebuie să ai cadrele medicale. Iar aceste locuri la ATI sunt împărțite în toată țara”, a spus el.

Orban a adăugat că, după adoptarea legii carantinei, care include și posibilitatea detașării medicilor, vor fi aduse mai multe cadre medicale acolo unde sunt mai mulți pacienți. Acest lucru va fi făcut fie pe bază de voluntariat, fie prin detașare, a spus Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri