News Alert Ludovic Orban confirmă închiderea școlilor în București: Cursurile vor fi organizate online

Data actualizării: Data publicării:
Premierul Ludovic Orban îşi aranjează sacoul
Premierul Ludovic Orban. Foto: Inquam Photos/Liviu Chirica

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică închiderea școlilor din București și continuarea cursurilor exclusiv online, după ce Capitala a trecut pragul de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. El a adăugat că trebuie parcurși pașii procedurali, iar măsura va fi anunțată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. În primul rând, obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise, alături de spaţiile închise - să nu se înţeleagă că e permisă purtarea măştii în spaţiile închise, nu. Deci, obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise. Doi: suspendarea cursurilor şcolare şi organizarea cursurilor, orelor în sistem online în toate şcolile. Trei: suspendarea activităţilor în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, în spaţii închise. Acestea sunt principalele măsuri care sunt adoptate. Ele sunt cunoscute din momentul în care am prezentat după adoptare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă şi Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va trebui să le implementeze şi, evident, să şi găsească un plan de implementare”, a declarat duminică Ludovic Orban.

În ceea ce priveşte trecerea şcolilor în scenariul online, el a declarat că este în curs de adoptare o ordonanţă în sprijinul părinţilor.

„Avem o ordonanţă de urgenţă în curs de adoptare pe care am dezbătut-o în primă lectură şi pe care o vom adopta săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, care va avea prevederi clare legate de asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care să stea acasă cu copilul în cazul în care lecţiile sunt online”, a spus Ludovic Orban.

Bucureștiul a înregistrat duminică 3 cazuri la mia de locuitori, iar, potrivit autorităților, acesta este pragul la care o localitate intră în scenariul roșu.

Citește și: Când va intra Bucureștiul în scenariul roșu. Anunțul prefectului Capitalei

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri