Ludovic Orban, despre Pelerinajul de Sfântul Dumitru: Sunt în discuții cu reprezentanții BOR

Data actualizării: Data publicării:
Pelerinaj Sfântul Dumitru
Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Întrebat dacă va fi organizat sau nu pelerinajul de Sfântul Dumitru în Capitală, în contextul creșterii numărului de cazuri Covid-19, premierul Ludovic Orban a declarat că discută permanent cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe și atunci când va fi luată o decizie o va comunica public. 

Întrebat de un jurnalist dacă procesiunea religioasă de Sfântul Dumitru, din 26 și 27 octombrie, va mai avea loc, premierul a afirmat că este în discuții cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe și că nu există încă o decizie luată în acest sens.

”Sunt într-o comunicare cu repreznetanții Bisericii. Când vom lua o decizie, o vom anunța”, a spus șeful Executivului. 

Recent, premierul spunea la Digi24 că intenția autorităților este să nu permită accesul pelerinilor din alte localități, dar Guvernul vrea să discute cu Biserica, pentru că „oamenii se iau după ce spun preoții”.

Premierul Ludovic Orban a făcut o serie de precizări și cu privire la intrarea școlilor în scenariul roșu, după ce rata de incidență la mia de locuitori în București a trecut de 3. 

„Reglementările privitoare la situaţia modului de organizare a procesului educaţional se referă la învăţământ şi la preşcolari, adică la grădinită. Cele două trepte, 1 şi 3 la mie, nu afectează activităţile în creşe şi în afterschool-uri. Odată cu organizarea cursurilor online, afterschool-ul nu prea mai poate funcţiona, dar afterschool-urile şi creştele nu sunt în cadrul reglementărilor. În cazul în care optează să funcţioneze, vor funcţiona. Nu fac parte din activităţile cae intră sub restricţii când e depăşit indicele de 3 la mie”, a subliniat Orban.

De luni, masca va fi obligatorie în București peste tot. Restaurantele se închid 14 zile

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică seară că masca va deveni obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise din București, după ședința de luni a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Premierul spune că scopul măsurilor este reduce „cât mai mult interacțiunile între oameni”.

„Se va institui purtarea măștii în toate spațiile publice închise și deschise” după ședința CMSU de luni, de la ora 15.00, a declarat Ludovic Orban duminică seară la B1TV.

De asemenea, se va suspenda activitatea restaurantelor și a cafenelelor, dar și a cinematografelor și teatrelor, a mai spus Orban, precizând că măsurile se iau pentru o perioadă de 14 zile, urmând să se decidă apoi prelungirea sa nu, în funcție de evoluția lucrurilor.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri