Ludovic Orban, după ce Gabriela Firea a cerut repetarea alegerilor: Trebuie să înțeleagă că bucureștenii nu au mai vrut-o

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban gesticuleaza in parlament
Prim-ministrul României, Ludovic Orban. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, în legătură cu scandalul de la alegerile locale din Capitală în urmă căruia Gabriela Firea cere repetarea alegerilor, că „Firea trebuie să înțeleagă că bucureștenii nu au mai vrut-o primar general”. Premierul a precizat că nu a văzut imaginile publicate de PSD în care aceștia susțin că sunt furate voturi.

„Nu știu la ce vă referiți. Nu am văzut. Ceea ce știu este că un consilier liberal a descoperit o tentativă de fraudare care e anchetată în momentul de față. Știu că pe numărătoarea noastră paralele a PNL Clotilde Armand a câștigat la o mie de voturi distanță”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul susține că este o anchetă în desfășurare și că cei care nu au respectat legea trebuie pedepsiți.

„Nu știu de ce s-a acceptat ca Biroul Electoral de Sector să își desfășoarea activitatea într-o clădire a primăriei, unde funcționa și sediul de campanie al primarului în funcție. Aștept ancheta și să îi pedepsească pe cei care nu au respectat legea”, spune Orban.

În legătură cu solicitarea Gabrielei Firea de repetare a alegerilor, Orbna spune că trebuie „să înțeleagă” votul bucureștenilor.

„Trebuie să știi și să câștigi și să pierzi. Să nu ști să pierzi, să te agăți de niște minciuni și denaturări a unor fapte mi se pare de neînțeles. Firea trebuie să înțeleagă că bucureștenii nu au mai vrut-o primar general”, a mai declarat premierul.

Scandalul privind alegerile locale din Sectorul 1 ia amploare. PSD cere anularea alegerilor de duminică și folosește drept argument imagini în care susține că ar apărea membri USR-PLUS, care ar fura voturi. Pe de cealaltă parte, Clotilde Armand, noul primar ales al Sectorului 1, spune că nu a existat nicio fraudă și că în imaginile prezentate apare și președintele Biroului Electoral Sector 1, procurorul Sprâncu Nicolae. Poliția face cercetări în acest caz. Jandarmeria transmite că încăperea cu sacii de vot a fost desigilată la cererea președintelui BES S1. Sediul BES Sector 1 a fost păzit în cursul nopții de mașini ale Poliției.

Miercuri noaptea, Gabriela Firea a scris pe Facebook că „alegerile trebuie repetate”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri