Trei angajaţi din aparatul de lucru al guvernului, suspecţi de infectare cu coronavirus, au fost testați negativ

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban sta cu mainile unite in dreptul gurii si priveste suparat in gol
Inquam Photos / Ilona Andrei

Trei oameni care lucrează la Guvernul României sunt suspecți de infectare cu coronavirus. Premierul interimar Ludovic Orban că a anunțat, luni, că la Guvern are loc o anchetă epidemiologică.

ACTUALIZARE 20:18. Cele 3 cazuri suspecte, posibili contacti ai femeii de 42 de ani din București, despre care s-a discutat azi ca ar fi putut contacta coronavirus, și ar fi avut legătură cu Guvernul României, au ieșit cu rezultat negativ, anunță Grupul pentru comunicare strategică.


Guvernul României a specificat că în contextul anchetei epidemiologice care este desfăşurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din Bucureşti, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfăşurate verificări cu privire la posibili contacţi ai persoanei din rândul personalului care desfăşoară activităţi în clădirea Guvernului României, conform Mediafax.

Prim-ministrul interimar, Ludovic Orban, spune că în prezent trei persoane care lucrează la Guvern sunt supecte de coronavirus: o persoană de la „servire” și doi angajați de la Secretariatul General al guvernului.

„Ca să fie ştirea completă, nu a fost guvernul, a fost în aparatul de lucru al guvernului. Sunt câteva persoane, dintre care o persoană e persoană de servire adică nu este angajat efectiv, lucrează la compania care asigură cateringul şi mai sunt una două persoane care sunt angajaţi la Secretariatul General al guvernului. Toți cei care au intrat în contact cu femeia de 42 de ani infectată cu coronavirus sunt acasă şi, cel mai probabil, li s-au făcut şi testele pentru a vedea dacă au sau nu infecţia”, a declarat Ludovic Orban.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri