Video Macara prăbușită, mașini avariate și drumuri blocate de copacii rupți de vântul puternic. Întreaga țară este sub cod galben

Data actualizării: Data publicării:
copac cazut peste o masina
Un copac a căzut peste o mașină chiar în fața Ministerului Justiției Foto: Digi24

Zeci de copaci s-au rupt și au căzut pe carosabil, blocând drumuri și avariind mașini. Este cod galben de vânt puternic în toată țara, iar o parte din efecte se fac deja simțite. 

O macara de mari dimensiuni a fost doborâtă de vânt în Mamaia. S-a întâmplat în fața unui hotel din stațiune care se află în reabilitare. Echipele de la ISU Dobrogea, chemate printr-un apel la 112, a trebuit să aștepte specialiștii de la Enel Dobrogea să deconecteze clădirea de la curent electric. Între timp, la fața locului a venit și proprietarul, care a spus că poate degaja macaraua cu ajutorul propriilor muncitori.

În Constanța, din cauza rafalelor, s-au mai prăbușit cel puțin doi copaci, unul peste un autoturism și un altul peste niște cabluri electrice, în stațiunea Mamaia. Vântul a bătut la malul mării cu rafale de peste 60 de km la oră.

În București pompierii și angajații ADP au avut deja mai multe intervenții. Un copac, smuls din rădăcini, a căzut peste o mașină parcată chiar în fața Ministerului Justiției, în apropiere de Parlament, iar un alt copac rupt, de dimensiuni impresionante - avea cel puțin 9 metri -, a avariat destul de grav două mașini care se aflau în fața unui bloc din Sectorul 3.

Și în Sectorul 2, un copac masiv stătea să cadă chiar în fața unui bloc de locuințe și au fost chemate echipele de intervenție. O parte din copac a căzut deja pe partea carosabilă, iar o altă parte a arborelui a rămas proptită de un stâlp, peste cablurile de curent electric. Traficul a fost deviat.

Pompierii din București au avut marți după-amiaza 27 de intervenții pentru îndepărtarea unor copaci doborâți de vânt pe mașini sau pe străzi. 16 dintre acestea au fost pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme și 11 pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil. Astfel, pompierii au intervenit pe străzile C.C. Arion, Petru Rareș, Logofăt Udriște, Parcul Cișmigiu, Doctor Clunet, Vatra Luminoasă, Bd. Metalurgiei și strada Burdujeni. De asemenea, ISU transmite că au fost emise mesaje pentru informarea populației prin intermediul panourilor electronice stradale și prin intermediul rețelelor sociale.

Și pompierii din Argeș au intervenit pentru degajarea a doi copaci căzuți în localitățile Topoloveni și Pârvu Roșu. În Topoloveni, copacul a a variat 4 autoturisme dintr-o parcare, dar din fericire nu au fost victime, iar la Pârvu Roșu, copacul a căzut pe carosabil. 

În Craiova, un copac a avariat două mașini, iar în Giurgiu a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a îndepărta un alt copac, care a căzut pe șosea și a blocat-o. Salvatorii au fost solicitați și în curtea Spitalului de Urgență Giurgiu acolo unde un brad punea în pericol siguranța trecătorilor.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri