MAE a emis o atenționare de călătorie în Bulgaria, din cauza avertizărilor de ninsori abundente

Data actualizării: Data publicării:
Persoană cu umbrelă în timpul unei ninsori
Meteorologii au emis un cod galben de ninsoare abundenta. Foto: GettyImages

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care intenționează să călătorească în Bulgaria că pentru zilele de marți și miercuri sunt emise coduri portocaliu și galben de ninsori și ploi.

Astfel, codul portocaliu de ploi abundente vizează regiunile Smolian, Haskovo, Kârdjali, Sliven, Yambol și Burgas, iar cel galben de ploi este valabil pentru regiunile Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Veliko Târnovo, Târgoviște, Șumen și Varna.

De asemenea, a fost emis și un cod galben de ninsoare și polei în următoarele regiuni: Pernik, Sofia-regiune, Sofia, Loveci, Gabrovo, Pleven, Vrața, Montana și Vidin, notează Mediafax.

În acest context, autoritățile bulgare recomandă atenție sporită în trafic, adaptarea vitezei, echiparea autovehiculelor pentru circulație în condiții de iarnă, respectarea semnalizărilor rutiere temporare montate și a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului.

„Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse în condiții de viscol”, a mai transmis MAE.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri