MAE i-a eliberat paşaport temporar lui A. Coman. El reclamase că i s-a refuzat un act nou întrucât este căsătorit cu un bărbat

Data actualizării: Data publicării:
adrian coman

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus să i se elibereze un paşaport simplu temporar lui Adrian Coman, astfel încât acesta să poată vota la alegerile prezidenţiale din 2019. El reclamase că statul român refuzase să îi elibereze un paşaport nou, întrucât el este căsătorit cu un bărbat.

Ieri, Adrian Coman s-a prezentat la sediul Consulatului General al României la New York. Reprezentanții oficiului consular au preluat solicitarea și documentele justificative prezentate și i-au eliberat un pașaport simplu temporar.

Adrian Coman este căsătorit în Statele Unite cu o persoană de acelaşi sex, iar statul român spunea că nu poate să-i emită un paşaport unui cetăţean român pentru că această uniune nu are corespondent în legislaţia românească. Într-un interviu pentru RFI, Adrian Coman spunea că a depus o plângere în instanţă, însă o înfăţişare va avea loc abia luni, a doua zi de după turul I al alegerilor prezidenţiale. 

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri