MAE: Opt români aflaţi la bordul navei de croazieră Grand Princess, aflată în carantină, au revenit în ţară

Data actualizării: Data publicării:
grand princess
Grand Princess Foto: Photosport Int / Shutterstock Editorial / Profimedia

Opt români aflaţi la bordul navei de croazieră Grand Princess, aflată în carantină, au revenit în ţară cu un zbor pus la dispoziţie de autorităţile americane, aceştia fiind plasaţi în carantină, a anunţat, duminică seara, MAE, potrivit Agerpres.

„La data de 12 martie 2020, în urma unei ample operaţiuni la care au participat mai multe state europene şi ca urmare a demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul Ambasadei României la Washington şi al Consulatului General al României la Los Angeles, 8 cetăţeni români aflaţi la bordul navei de croazieră Grand Princess, aflată în carantină în largul coastei californiene, au revenit în ţară cu un zbor pus la dispoziţie de autorităţile americane, în coordonarea Delegaţiei Uniunii Europene la Washington. La sosirea în ţară, cei 8 cetăţeni români au fost plasaţi în carantină într-o locaţie dedicată din Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă remis de MAE.

De asemenea, MAE precizează că 14 cetăţeni români şi-au exprimat dorinţa de a rămâne în continuare la bordul navei Grand Princess.

Consulatul General al României la Los Angeles menţine legătura cu cetăţenii români care au rămas la bordul navei, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor legale.

Editor: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri