Mai multe școli și grădinițe din Capitală au suspendat cursurile în perioada următoare

Data actualizării: Data publicării:
170911_clasa banci scoala AN_SCOLAR_10_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Cursurile vor fi suspendate, în perioada următoare, în mai multe unităţi de învăţământ din Capitală, din cauza gripei sau a unor probleme apărute după decontaminare, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Grădiniţa Panseluţa din sectorul 4 suspendă pentru o zi cursurile, întrucât după decontaminare persistă mirosul substanţelor utilizate, scrie Agerpres. Tot pentru o zi este suspendată activitatea şi la Grădiniţa 72 din sectorul 5, din cauza emanaţiilor de gaze de la centralele termice.

De asemenea sunt și unităţi de învăţământ care îşi suspendă activitatea pentru 3 zile. Şcoala 195 din sector 3 suspendă cursurile la 6 clase; Grădiniţa Luminiţa din sectorul 2 - la o grupă; Şcoala 56, sector 2, - la o clasă, iar Şcoala 45 din sector 1 - la 5 clase. Totodată, la Liceul "Ady Endre", grădiniţa suspendă cursurile la grupa mică pe o perioadă de 3 zile. Potrivit sursei citate, situaţia unităţilor şcolare cu suspendare de cursuri poate suferi modificări în funcţie de raportările cazurilor de gripă.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat luni că au fost raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră în Capitală, în special la copii. Spre comparaţie, ea a menţionat că în 2019, la 1 februarie, au fost raportate 817 cazuri.

"Avem raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră la copii. Pentru a face o comparaţie, anul trecut la 1 februarie aveam 817 cazuri. Nu e de speriat, dar e de remarcat că avem un număr mai mare decât anul trecut”, a declarat, Gabiela Firea,

Primarul Gabriela Firea a convocat un comandament de urgenţă în contextul cazurilor de gripă înregistrate în Bucureşti. Edilul Capitalei a mai menționat că nu PMB sau primăriile de sector decid momentul în care pot fi închise școlile.

”Nu Primăria Capitalei şi nu primăriile de sector care au în administrare şcolile pot decide momentul în care pot fi închise şcolile. S-a făcut comparaţie cu situaţia în care şcolile au fost închise din cauza vremii. Acolo aveam noi atribuţii. Acum, având în vedere că este o problemă de sănătate, gravitatea situaţie o poate stabili Ministerul Sănătăţii, care ne comunică ce conduită trebuie să luăm. (...) Acolo unde s-au întrerupt cursurile la unele grupe, decizia s-a luat pentru că erau deja câteva cazuri confirmate. Dar a înterupe în totalitate cursurile nu este o decizie pe care să o ia Primăria. Dacă ni se cere de la Ministerul Sănătăţii, ne vom conforma”, a mai spus Gabriela Firea.

Săptămâna trecută, cursurile au fost suspendate în nouă școli și grădinițe din Capitală din cauza gripei. Școala 133 a fost închisă după ce mai mulți elevi au acuzat dureri de cap și disconfort respirator din cauza substanțelor cu care dusese școala dezinfectată.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri