Video Mai mulți români au păcălit cu 300.000 de euro bănci din Germania și au cumpărat opt mașini cărora le-au pierdut urma

Data actualizării: Data publicării:
politisti fac perchezitii
Mai mulți români au păcălit cu 300.000 de euro bănci din Germania și au cumpărat opt mașini cărora le-au pierdut urma. FOTO: Captură Youtube Poliția Română

Mai mulți români au luat credite de 300.000 de euro de la mai multe bănci din Germania. Cu banii împrumutați, suspecții au cumpărat mașini, pe care le vindeau cu acte false în România, astfel că ratele pentru autovehicule nu mai ajungeau să fie plătite.

Polițiștii au făcut 14 percheziții domiciliare în București și în județele Ilfov și Maramureș, într-o anchetă privind fapte de înșelăciune, falsificare de instrumente de autentificare străine și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, din anul 2020 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi achiziționat sau ar fi facilitat achiziționarea a 8 autoturisme, accesând credite la instituții financiare din Germania. 

Ulterior, ar fi înmatriculat și vândut autoturismele în România, folosind documente falsificate, fără a mai plăti ratele creditelor obținute.

Prejudiciul estimat este de 1,5 milioane de lei.

La percheziții, au fost descoperite și ridicate înscrisuri, două ștampile ale unor societăți comerciale, cinci telefoane mobile, două memory stick-uri, 3.790 de euro, o cartelă SIM, un pistol cu gaz, pentru care nu s-a putut prezenta permis de port-armă și două mașini.

Polițiștii continuă ancheta ca să vadă unde sunt celelalte șase mașini și cui au fost vândute.

Șase persoane bănuite în anchetă au fost duse la sediul B.C.C.O. București, pentru audieri. Cinci au fost reținute pentru 24 de ore, iar marți vor fi duse la  Judecătoria Sectorului 2, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri