MAI reacționează după o presupusă gafă a ministrului Carmen Dan

Data publicării:
171228_SEDINTA_GUVERN_12_INQUAM_Photos_Octav_Ganea-carmen-dan
FOTO: Octav Ganea/ Inquam Photos

Ministerul Afacerilor Interne a făcut precizări după ce ministrul Carmen Dan a întrebat autorităţile din judeţul Buzău dacă au verificat Întorsura Buzăului din punct de vedere al situaţiei inundaţiilor, moment în care a fost corectată şi i s-a spus că localitatea se află în judeţul Covasna. Potrivit Ministerului, aceasta nu s-a referit la localitate, ci la depresiunea Întorsura Buzăului, care se află în competenţa Administraţiei Bazinale de Apă Buzău – Ialomiţa, relatează News.ro.

171228_SEDINTA_GUVERN_12_INQUAM_Photos_Octav_Ganea-carmen-dan
FOTO: Octav Ganea/ Inquam Photos

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a întrebat duminică, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale din judeţele aflate sub avertizări meteorologice, dacă autorităţile din Buzău au verificat situaţia la Întorsura Buzăului. Răspunsul autorităţilor a fost că localitatea se află în judeţul Covasna, nu în judeţul Buzău.

„Aţi verificat şi Întorsura Buzăului?”, a întrebat Carmen Dan autorităţile din judeţul Buzău.

În replică, i s-a spus ministrului că Întorsura Buzăului este în judeţul Covasna: „Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”.

„Referitor la discuţiile din cadrul videoconferinţei din această dimineaţă, facem următoarea precizare: Zona Întorsura Buzăului, depresiunea şi nu localitatea în sine, este în competenţa Administraţiei Bazinale de Apă Buzău – Ialomiţa /Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău şi figurează ca fiind una dintre cele 22 de zone de risc comunicate de către Apele Române”, a precizat MAI printr-un comunicat de presă.

În precizarea de presă se arată că ministrul i-a solicitat prefecului de Buzău explicaţii privind modul în care autorităţile au în atenţie acea zonă, şi nu s-a discutat despre localitatea în sine, situată în judeţul Covasna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri